Ekonomi

‘Merkez Bankası faiz artırmamalı’

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Merkez Bankasının faiz artırmaması gerektiğini, faiz artırımının ekonomiye kalıcı fatura oluşturacağını söyledi.

Konular: Piyasalar

Haberin Öne Çıkanları

Kurun yüksekliği sağlıklı ve olumlu

TL'nin değer kaybı spekülatif

Yabancıyı pozitif etkiler

ekonomi bakanı nihat zeybekci, bakanlık binasında deniz ticaret odası yönetim kurulu üyelerini kabul ettiği toplantıda türkiye ekonomisi ve merkez bankası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

zeybekci, döviz kurlarının yükselmesine ilişkin, dünyada da benzer ülkelerde milli paraların değer kaybı yaşadığını söyledi.

son günlerde yaşanan olumsuzlukların ekonomik olumsuzluklar olmadığını açıklayan ekonomi bakanı, kamu maliyesi açısından türkiye ekonomisinin güçlü olduğunu ve dünyadaki birçok ülkeden iyi durumda olduğunu vurguladı.

türk lirasının değer kaybetmesini ekonomik bir sonuç olarak görmediklerini söyleyen bakan zeybekçi, bunun psikolojik ve siyasi bir sonuç olarak gördüklerini belirterek:

“siyasiden kastımız da spekülatif amaçlı görüyoruz. spekülatif olarak siyasete yeltenmenin bir sonucu olarak görüyoruz. kurun 2,20, 2,30 olmasını dış ticaret anlamında tehlikeli görmüyorum. hatta bir nebze sağlıklı ve olumlu görüyorum. bundan endişe edilecek bir şey görmüyorum. yakın bir sürede hızlı yukarı çıkan ibrenin aşağı doğru bir düzeltme yapmasını ümit ediyorum."

kurun yüksekliği kalıcı değil

merkez bankası'nın faiz artırımına gitmemesi gerektiğine inandığını açıklayan ekonomi bakanı zeybekçi: “çünkü faiz artırımı sonuçlanmış bir adım olur ve bu da ekonomimize kalıcı bir fatura oluşturur. şu andaki kur ekonomimize kalıcı bir fatura yapmıyor. kalıcı faturanın hesabını ekonomistler ancak yıl sonunda çıkarabilirler. bugün bir hesap çıkarmak varsayımlar üzerine olur" değerlendirmesinde bulundu.

zeybekci, türkiye'deki siyasi ve ekonomik istikrar bu şekilde sağlam olduğu sürece tl'nin değer kaybetmesi, dövizin değerlenmesinin yabancı yatırımı pozitif yönde etkileyeceğini düşündüğünü söyledi. 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;