Merkez Bankası

Merkez Bankası'ndan faiz açıklaması

Merkez Bankası 5 Mayıs'tan itibaren dolar cinsinden tutulan zorunlu karşılıklara, rezerv opsiyonlarına ve serbest hesaplara faiz ödeyecek.

türkiye cumhuriyeti merkez bankası (tcmb), banka nezdinde dolar cinsinden tutulan zorunlu karşılık, rezerv opsiyonları ve serbest hesaplara faiz ödenmesi uygulamasına başlanacağını açıkladı.

merkez bankası’ndan yapılan duyuruda, uygulamanın 5 mayıs 2015 itibariyle başlayacağı ve söz konusu tarih için gecelik faiz oranının yıllık yüzde 0,12 olacağı açıklandı.

ayrıca uygulanacak faiz oranının, değişen küresel ve yerel finansal piyasa koşulları çerçevesinde günlük olarak belirleneceği ve belirlenen oranın da saat 9.30'da anadolu ajansı dv008 ve reuters cbtb sayfalarında ilan edileceği belirtildi.

türkiye cumhuriyet merkez bankası başkanı erdem başçı 30 nisan’da, yılın ikinci enflasyon raporu'nu açıklamasının ardından ekonomistlerin ve basın mensuplarının sorularını yanıtlarken "teknik olarak yabancı para zorunlu karşılıklara faiz ödemesiyle ilgili duyuruyu hafta sonu yapıp, uygulamaya önümüzdeki hafta başlayabiliriz" demişti.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;