Ekonomi

Merkez doların hızını kesti

Merkez Bankası, 2,09 TL’ye yükselerek tarihi rekorunu kıran doların ateşini düşürmek için piyasaya 500 milyon dolar verebileceğini açıkladı.

Konular: Finans

amerikan merkez bankası’nın (fed) parasal genişlemeyi azaltacağını açıklaması ve yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun yarattığı gerginlikle yükselmeye başlayan dolar, gün içinde 2,09 tl’yi aşarak rekor kırdı. bunun üzerine türkiye merkez bankası dolara müdahale edeceğini açıkladı.

banka, günlük döviz satım ihalelerinde minimum tutarı 10 katına kadar artırabileceğini açıkladı. merkez bankası günlük döviz satım ihalesi için minimum tutarı 50 milyon dolar olarak belirlemişti. açıklanan yeni kararla birlikte merkez bankası bu miktarı 500 milyon dolara kadar çıkarabilecek.

açıklamanın ardından dolar 2.09 tl'nin altına düştü.

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;