Ekonomi

Merkez politika faizine dokunmadı

Merkez Bankası politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 8'de sabit tuttu, Geç likidite penceresi borç verme faiz oranını ise yüzde 11'den yüzde 11.75'e yükseltti. Kararın ardından Dolar Türk Lirası karşısında 3.64'e geriledi.

Konular: Ekonomi, Türkiye

merkez bankası, mart ayı toplantısının ardından yaptığı açıklamada, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 8’de sabit tutulmasına karar verildiğini duyurdu.

geç likidite penceresi uygulaması çerçevesinde, bankalararası para piyasası’nda saat 16.00–17.00 arası gecelik vadede uygulanan merkez bankası borçlanma faiz oranı yüzde 0 düzeyinde sabit tutulurken borç verme faiz oranı yüzde 11’den yüzde 11,75’e yükseltildi.

merkez bankası'ndan yapılan açıklamada "marjinal fonlama oranı yüzde 9,25, merkez bankası borçlanma faiz oranı yüzde 7,25 düzeyinde sabit tutulmuştur" denildi.

merkez bankasının kararının ardından 3.68 seviyelerinden olan dolar/tl paritesi 3.64'e geriledi.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;