Ekonomi

Merkez'den yarım puanlık hamle

Merkez Bankası, yeni başkanı ile yaptığı ilk toplantıda, faiz koridorunun üst bandında yarım puan indirime gitti. Gösterge faiz olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı ile gecelik borçlanma faiz oranını değiştirmedi. Kararın ardından dolar, Türk lirası karşısında düşüşe geçti.

merkez bankası, faiz koridorunun üst bandı olan gecelik marjinal fonlama oranını yüzde 10.50'den yüzde 10'a indirdi. 

bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı yüzde 7,50'de, gecelik borçlanma faiz oranını (faiz koridorunun alt bandı) ise yüzde 7,25'te sabit kaldı.

kararın ardından dolar/tl, 2.83'ten 2.81 seviyelerine geriledi.

ekonomi bakanı mustafa elitaş, "beklentim daha yüksekti, yatırımı tetikleyecek bir indirim bekliyorduk" dedi.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;