Ekonomi

‘Merkez’in kararı doğrudur’

Maliye Bakanı Şimşek, Merkez Bankası’nın faiz artırma kararını destekleyerek, yatırımcı kaygılarının giderildiğini söyledi.

Konular: Piyasalar

Haberin Öne Çıkanları

Yatırımcı kaygıları giderildi

Merkez Bankası bağımsızdır

Merkez en doğrusunu yapmaya çalışıyor

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek. [AA-Arşiv]

maliye bakanı mehmet şimşek, merkez bankasının faiz artırımı kararı ile ilgili, "merkez bankası bu kararı vermişse eminim en doğru karardır. ben inanıyorum ki yatırımcı kaygıları önemli ölçüde giderilmiştir" dedi.

şimşek, ntv ile cnbc-e ortak yayınında soruları yanıtladı.

merkez bankasının faiz artırımı kararı ile ilgili soru üzerine şimşek, prensip olarak merkez bankası kararları üzerinde yorum yapmak istemediğini, bankanın bağımsız bir kurum olduğunu ve kredibilitesinin çok önemli olduğunu söyledi.

şimşek, merkez bankasının son yıllarda çok ciddi küresel sorunlar olduğu bir ortamda gerçekten durumu iyi götürdüğünü belirtti. kurumların, özellikle merkez bankası gibi bir kurumun kredibilitesinin çok kritik olduğunu kaydeden şimşek, herkesin türkiye için en doğrusunu yapmaya çalıştığını ifade etti.

içeriden de dışarıdan da bakıldığında önemli olanın kurumların doğru zamanda doğru kararlar verebilmesi olduğunu vurgulayan şimşek, "bu çerçevede bakıldığında ben inanıyorum ki yatırımcı kaygıları önemli ölçüde giderilmiştir" diye konuştu.

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;