Türkiye

Mersin'de orman yangını

Mersin'in Gülnar ilçesindeki kızılçam ormanında yangın çıktı. 40 hektar ormanlık alana zarar veren yangın kontrol altına alındı.

Konular: Türkiye
Yangına ekiplerin müdahalesi sürüyor. [Fotoğraf: AA]

mersin'in gülnar ilçesine bağlı kocaşlı ile büyükeceli mahalleleri arasındaki kızılçam ormanında yangın çıktığını görenler durumu yetkililere haber verdi.

geniş bir alana yayılan yangına, mersin orman bölge müdürlüğü'ne bağlı çok sayıda ekip 5 helikopter, 1 uçak ve 30 arazözle müdahale etti.

mersin orman bölge müdürü abit baca, yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının sabah saatlerine kadar devam edeceğini söyledi. baca, yangının bir bahçeden çıkıp ormana sıçradığını açıklamıştı

dha, büyükeceli mahallesi'nin yangın nedeniyle boşaltıldığını söylemişti ancak yetkililer yangının herhangi bir yerleşim yerini tehdit etmediğini söylemiş; alevlerin mersin-antalya karayoluna yakın bir bölgede olduğunu ve trafik akışını da etkilemediğini belirtmişti. mersin valisi özdemir çakacak da, "yerleşim yerlerininin boşaltılması gibi bir çalışmamız yok. orman bölge müdürlüğü'nden de şu ana kadar böyle bir talep gelmedi" demişti.

Mersin'deki yangın kontrol altına alındı. [Fotoğraf: AA]

kaynak: aa, dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;