İsrail - Filistin sorunu

Meşal: İsrail'in meydan okuyuşuna hazırız

Hamas'ın Siyasi Büro Şefi Halid Meşal, Gazze’de uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybeden hareketin komutanlarından Mazin Fukaha’nın ölümünden İsrail’i sorumlu tuttu. Meşal, "İsrail oyunun kurallarını değiştirmek istiyorsa, hareketin yönetimi askeri ve siyasi kanatlarıyla bu meydan okuyuşu kabul ediyor" dedi.

Meşal'in anma törenine ilişkin Katar'ın başkenti Doha'dan yaptığı konuşmayı törene katılan binlerce Filistinli dinledi. [Fotoğraf: AA]

gazze’de cumartesi günü uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybeden hamas’ın askeri kanadı izzeddin kassam tugayları komutanlarından mazin fukaha için anma töreni düzenlendi.

hamas siyasi büro şefi halid meşal'in, ikmaet ettiği katar'ın başkenti doha'dan yaptığı konuşmayı törene katılan binlerce filistinli dinledi.

israil’in fukaha'yı öldürerek açık bir mesaj vermek istediğini söyleyen meşal, mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

"israil oyunun kurallarını değiştiriyorsa, hareketin siyasi ve askeri kanatları bu meydan okuyuşa hazır. hiçbir şey önemsemiyoruz" ifadelerini kullanan meşal konuşmasını şöyle sürdürdü:

"irademiz ve imanımız silahlarından daha güçlü. savaş bir mücadele alanıdır. bizi öldürürler, biz onları öldürürüz. sonunda onları mağlup edeceğiz."

hamas hareketi, fukaha'nın suikasta uğramasından hemen sonra yaptığı açıklamada, buna uygun şekilde "sert bir cevap" vereceklerini belirtmişti.

Fakha, İsrail’in Hamas’ın elindeki askeri Gilad Şalit’i geri alması karşılığında serbest bıraktığı eski bir esirdi.
[[Fotoğraf: İzzeddin Kassam Tugayları Arşivi]]

mazin fukaha, cumartesi günü gazze kentinin güneyinde kimliği belirsiz silahlı kişilerin saldırısına uğrayarak hayatını kaybetmişti. fukaha, israil’in hamas’ın elindeki askeri gilad şalit’i geri alması karşılığında serbest bıraktığı eski bir esirdi.

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;