Bilim-Teknoloji

Meşale taşıyıcıları Dünya'ya döndü

Soçi Kış Olimpiyatları'nın meşalesini uzaya taşıyan iki Rus ile bir Amerikalıdan oluşan ekip, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan döndü.

166 günü uzayda geçiren oleg kotov, sergey riyazanski ve michael hopkins, olumsuz hava koşullarına rağmen 11 mart salı günü kazakistan’ın jezkazgan köyü yakınlarına güvenli iniş yaptı.

kısa bir sağlık kontrolünün ardından, üç astronot helikopterlerle kazakistan’ın karaganda kentindeki resmi karşılama törenine götürüldü.

rusya ile amerika arasındaki uzay ortaklığı, ukrayna’daki siyasi gerilimden şimdilik etkilenmedi.

100 milyar dolarlık uluslararası uzay istasyonu projesinde, 2000 yılından beri 15 ülkenin astronotları dönüşümlü olarak görev yapıyor.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;