İsrail - Filistin sorunu

Mescid-i Aksa'da saldırılar sürüyor

İsrail polisinin Mescid-i Aksa'ya girmek isteyen Filistinlilere yönelik saldırısında 7 kişi yaralandı, 24 kişi gözaltına alındı.

Konular: İsrail, Ortadoğu
İsrail askerleri sık sık Mescid-i Aksa'ya giren Filistinlilere müdahale ediyor. [AFP]

israil emniyet güçleri aksa'da eğitim gören öğrenciler ile ibadet etmek için orada bulunan filistinlilerin mescid'e girmesine izin vermedi.

bu gelişmenin ardından yaşanan olaylarda, israil emniyet güçlerinin darp etmesi ve göz yaşartıcı gaz kullanması nedeniyle yedi filistinli yaralandı. israil polisinin saldırısına karşı koyan 24 filistinli de gözaltına alındı.

israil meclis başkan yardımcısı ve merkez sağı temsil eden likud partisi üyesi moshe feiglin resmi facebook sayfası üzerinden yaptığı açıklamada, paskalya bayramı münasebetiyle mescid-i aksa ve doğu kudüs'ü ziyaret edeceğini, ziyareti sırasında isteyenlerin kendisine eşlik edebileceğini duyurmuştu

mescid-i aksa’nın da yeraldığı müslüman ve hıristiyanlara ait mabetlerin yönetimi ve güvenliği 1924'ten beri ürdün hükümetinin sorumluluğunda. 

israil'de mescid-i aksa'nın israil hâkimiyetine alınması çağrıları üzerine, yaklaşık 50 filistinli protesto için geçtiğimiz mart ayında mescid-i aksa'da itikafa (ibadet amaçlı inzivaya çekilme) girmiş ve israil güvenlik güçlerinin uyarılarına rağmen buradan çıkmamışlardı.

israil parlamentosu knesset'te, 16 mart'ta mescid-i aksa'nın israil hâkimiyetine alımasını görüşmek için bir oturum düzenlenmesine karar verildi. ancak iki ülke arasında yapılan görüşmeler sonucunda oturum iptal edildi. 

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;