Spor

Messi geri dönüyor

İspanyol ekibi Barcelona’da forma giyen Arjantinli yıldız futbolcu Lionel Messi, milli takıma geri döndüğünü açıkladı.

Konular: Futbol, Spor, Arjantin
[Fotoğraf: Reuters]

arjantin’in bu yıl copa america’da şili’ye finalde kaybettiği maçtan sonra bir daha milli takım için oynamama kararı alan lionel messi, mavi-beyazlı formayı tekrar giymeye hazırlanıyor. dünya kupası güney amerika elemeleri’nde 2 eylül’de uruguay, 7 eylül’de de venezuela ile karşılaşacak olan arjantin’in kadrosunda olacak 29 yaşındaki oyuncu, basın açıklamasıyla kararını duyurdu.

arjantin futbolunda problemlerin olduğunu, kendisinin yeni bir sorun olmasını istemediğini belirten messi, "bırakma konusunda ciddiydim ama ülkemi çok seviyorum. takıma dönmemi isteyenlere teşekkür ederim" diyerek eylül ayında milli formayı giyeceğinin altını çizdi.

messi'nin menajerlik şirketinden yapılan açıklamada, yıldız futbolcunun şu ifadelerine yer verildi:

"arjantin futbolunda sorunların çok olmasını dikkate alıyorum. niyetim başka bir problem yaratmak değil. herhangi bir zarara sebep vermek istemiyorum. her ne şekilde olursa olsun her zaman mümkün olduğunca yardım etmeye çalıştım. arjantin futbolunda çözülmesi gereken birçok sorun var ama benim tercihim dışarıdan eleştirmek değil içeriden yardım etmek. final gecesi birçok şey aklımdan geçti ve bırakmak için ciddiydim ama ülkeme olan aşkım ve bu forma çok büyük. milli takıma dönmemi isteyenlere çok teşekkür ederim, onları sevindirmek için mümkün olan her şeyi verebileceğimizi ümit ediyorum."

arjantin' 113 maça çıkan messi, 55 golle ülke tarihinin en golcü oyuncusu konumunda. arjantin teknik direktörü edgardo bauza’nın kendisini ikna etmek için uğraştığı messi, 2007 copa america, 2014 dünya kupası, 2015 copa america ve 2016 copa america finallerinden üzgün ayrılmıştı. lionel messi, penaltı atışları sonunda şili'ye 4-2 kaybettikleri 2016 copa america finali sonrası arjantin milli takımı'nı bıraktığını açıklamıştı.

messi, ülkesinin tyc sports kanalına yaptığı açıklamada, "milli takım benim için bitti. 4 final oldu ve artık benim için bir anlamı kalmadı. denedim. en çok istediğim şeydi ama başaramadım. sanırım artık bırakmalıyım. kaybetmek, arjantin ile şampiyon olamamak, en fazla benim canımı yakıyor. ne yazık ki başaramadan ayrılıyorum" ifadelerini kullanmıştı.

barcelona'nın joan gamper kupası'nda çarşamba günü sampdoria'yı 3-2 yendiği maçı tribünden takip eden arjantin milli takım teknik direktörü edgardo bauza, karşılaşmanın ardından messi ile görüşeceğini belirterek, "ona, arjantin milli takımı'nda neler yapmak istediğimi anlatacağım. kendini rahat hissetmesini istiyorum. amerika kupası finalinden sonra aldığı kararı değiştirecek mi birlikte göreceğiz" demişti.

kaynak: afp, reuters, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;