Futbol

'Messi'yi yalnız bırakın'

Arjantin, Lionel Messi'nin kararından vazgeçmesi için seferber oldu. Maradona 'Messi'yi yalnız bırakın' mesajını verirken Kempes de 'Onun bir insan olduğunu unutmayın' diyor.

Konular: Spor, Arjantin
Messi Arjantin'de istediği başarıları elde edemiyor [AFP]

copa america finalinde şili'ye kaybeden arjantin'de lionel messi maçtan sonra milli takımı bıraktığını açıklamıştı. messi'nin bu kararı büyük yankı buldu.

arjantin halkının yanı sıra futbol efsaneleri de messi'nin kararından vazgeçmesi için seferber oldu.

diego armando maradona, messi'nin kendisin 'ben tatile gidiyorum. beni yalnız bırakın. artık bununla ilgili konuşmak istemiyorum" dediğini iletti.

maradona "bugünlerde herkes teknik direktör oldu. ben bununla ilgili konuşmalar gördüğümde hemen kanalı değiştiriyorum" ifadesini kullandı.

arjantin efsanelerinden mario kempes de messi'nin kararından döneceğinden emin:

"evet finalde kötü oynadılar ama arjantin kötü bir turnuva geçirmedi. messi kararından dönecek ve 2018 rusya'ya katılacaktır. insanlar messi'nin de bir insan olduğunu unutmamalı. gözyaşlarıyla insanlar onun bir marslı olmadığını anlamışlardır. eğer devam etmezse, milli takım için yeni bir dönem başlar. iyi bir kadro oluşturmamız gerekir. arjantin dört finalde de kaybetti ama dünyanın sonu değil"

şili'ye kaybettikleri final maçında, arjantin adına kullandığı ilk penaltı atışından faydalanamayan 29 yaşındaki forvet oyuncusu, "her şeyden önce penaltıyı kaçırdım. bence bu, herkes için en iyisi. finale kadar gelip kaybetmekten memnun olmayan ve bu kararı bekleyen birçok kişi olduğunu düşünüyorum. kaybetmek, arjantin ile şampiyon olamamak, en fazla benim canımı yakıyor. ne yazık ki başaramadan ayrılıyorum." yorumunu yapmıştı.

arjantin formasını 113 kez giyen ve 55 golle milli takım tarihinin en skoreri olan messi, 13 yaşında altyapısına girdiğinden bu yana oynadığı barcelona kulübü ile 4 uefa şampiyonlar ligi, 8 la liga, 3 uefa süper kupası, 3 fifa kulüpler dünya kupası, 4 ispanya kral kupası ve 6 ispanya süper kupası şampiyonluğu kazanmasına rağmen arjantin a milli takımı ile çıktığı 4 finalden de eli boş döndü.

kaynak: bein sports

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;