Çin

Metal fabrikasında patlama

Çin’in doğusundaki Kunşan şehrinde bir metal kaplama fabrikasındaki patlamada en az 69 kişi öldü, 120'den fazla kişi de yaralandı.

Konular: Asya - Pasifik
Olay yerine gelen sağlık ekipleri çok sayıda yanık vakasıyla karşılaştı. [Fotoğraf: CCTV]

cumartesi sabahı 07.30 civarı yaşanan patlama, ülkenin doğusundaki jiangsu eyaletinde bulunan kunşan şehrinde meydana geldi. çin ulusal televizyonu cctv, 69 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

çin resmi haber ajansı, patlamanın fabrikanın tekerlek göbeği kaplaması yapılan atölye kısmında 200 işçi çalışırken meydana geldiğini söyledi. 40 kişinin patlama anında öldüğü sanılıyor. 120 'den fazla da yaralı var. yaralıların tedavisi devam ediyor, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

çin kamu güvenliği bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ilk belirlenen nedenlere göre patlamanın nedeninin kaplamalardan çıkan tozların yüksek ısıdaki metallerle teması olduğu ifade edildi. 

'zhongrong kaplama' adlı firmaya ait fabrika, general motors gibi dünya çapında şirketlerin metal kaplama işlerini yapıyor. jiangsu eyaleti, ülkenin sahilinde yer alıyor. buradaki pek çok liman kentinde üretilen ürünler yurtdışındaki pazarlara ihraç ediliyor. yerel medya fabrikada 450 kişinin çalıştığını duyurdu.

sanayi güvenliğinin düşük olması nedeniyle eleştirilen çin’de iş kazaları sık yaşanıyor. geçen sene ülkenin kuzeydoğusundaki bir kümes hayvanı çiftliğindeki patlamada 119 kişi ölmüştü.

fabrikaların güvenlikten ziyade üretime önem vermesi nedeniyle ülkedeki hava kirliliği de kritik seviyeyi aştı.

kaynak: afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;