Çalışma hayatı

Metal işçileri grevde

Birleşik Metal-İş Sendikası'na bağlı 15 bin metal işçisi, 10 kentteki 22 fabrikada greve başladı. İşçiler düşük ücret artışları ve toplu sözleşme haklarının kısıtlanmasından şikâyetçi.

Metal işçilerinin grevi Gebze'deki Cengiz Makina'da başladı. [Fotoğraf: twitter/muratutku]

birleşik metal-iş sendikası'na bağlı 15 bin metal işçisi, perşembe sabahı 10 kentteki 22 fabrikada greve başladı. grevler osmaniye, hatay, mersin, konya, kocaeli, bursa, izmir, bilecik, istanbul ve gebze’de gerçekleşecek.

birleşik metal-iş genel başkanı adnan serdaroğlu ve disk genel başkanı kani beko, sabah 09.00’da gebze organize sanayi bölgesi'ndeki cengiz makina adlı işyerinde grevin başlangıcına katıldı. 

birleşik metal-iş sendikası'nın basın açıklamasında, bu işkolunda çalışan bir işçinin aylık en düşük gelirinin net 866 lira olduğuna dikkat çekiliyor. türkiye metal sanayicileri sendikası'nın (mess) işçilere 100 lira maaş artışı önerdiğini söyleyen açıklamada, işçilere üç yıllık sözleşmeler önerilerek toplu sözleşme haklarının kıstlandığı belirtiliyor.

sendikanın basın açıklamasında ikinci grevin de 19 şubat’ta başlayacağı duyuruldu.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;