Türkiye

Metrobüs davasında Topbaş’a beraat

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, metrobüs alımlarında belediyeyi zarara uğrattığı iddiasıyla yargılandığı davada beraat etti. Topbaş hakkında üç yıla kadar hapis cezası isteniyordu.

Konular: Türkiye
İstanbul'da metrobüsler kent içi trafiğini rahatlatmak amacıyla 2009'da hizmete girmişti. [Fotoğraf: AA / Arşiv]

istanbul büyükşehir belediye (ibb) başkanı kadir topbaş, istanbul 15. asliye ceza mahkemesinde, "metrobüs projesi ile ilgili yaptığı alımlarda belediyeyi zarara uğratarak görevi kötüye kullandığı'' iddiasıyla yargılandığı davada, beraat etti.

kadir topbaş ve diğer 19 sanık hakkında "görevi kötüye kullanma" suçundan bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

istanbul cumhuriyet başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede “iett işletmeleri genel müdürlüğü'nün metrobüs projesi ile ilgili yaptığı alımda, belediyenin zarara uğratıldığı, bundan da topbaş'ın sorumlu olduğu” iddia edilmişti. iddianamede, kadir topbaş'ın 'görevi kötüye kullanma' suçundan bir yıldan üç yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

topbaş’ın duruşmalara katılmaması üzerine 4 şubat’ta mahkeme, belediye başkanının bir sonraki duruşmaya da gelmemesi durumunda 'zorla getirilme' kararı verileceğini açıklamıştı.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;