Kültür-Sanat

Mevlana bale sahnesinde

İzmir Devlet Opera ve Balesi, geçtiğimiz yıl ilk gösterimi gerçekleştirilen 'Mevlana'nın Çağrısı' balesi bu yıl yeniden sahnelenecek.

Konular: Kültür-Sanat
'Mevlana'nın Çağrısı' ekim ayı içerisinde farklı tarihlerde sahnelenecek.

fikirleri, yaşantısı ve sözleriyle günümüzü derinden etkileyen 13. yüzyıl ozanı mevlana (1207-1273) şimdi de hayatı ile sanat severlerin karşısında. yaşamı baleye uyarlanan mevlana'nın yapıtları bu güne dek sayısız dile tercüme edildi ve 'dönen dervişler' olarak bilinen sema gösterisinin dünyada tanınmasını sağladı.

izmir'de 9 ekim'de başlayacak olan 'mevlana'nın çağrısı' balesinin sahnelenmesini lale balkan üstleniyor. new age ve modern müziğin türkiye'deki temsilcilerinden can atilla'nın müziklerine, mehmet balkan'ın ise koreografisine imza attığı 'mevlana'nın çağrısı' balesi, 9, 11, 15, 17 ve 22 kasım 2014 tarihlerinde dokuz eylül üniversitesi bünyesindeki sabancı kültür sarayı'nda sahnelenecek. 

şefik kahramankaptan'ın librettosunu yazdığı balede, mevlana celaleddin-i rumi'nin yaşamı ve fikirlerinin dünyaya yayılışı dans aracılığıyla anlatılıyor. ayrıca şems-i tebrizi ile karşılaşmalarının yanı sıra semanın doğuşu, yaygınlaşması, mevlana'nın yedi öğüdünün ortaya çıkış anı da yine 'mevlana'nın çağrısı' balesinde anlatılıyor.

 

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;