2015 Genel Seçimi

MHP için 3 bin kişi çalışacak

MHP seçim günü, sandık başları ve seçim kurullarında aralarında avukatların da bulunduğu yaklaşık 3 bin kişiyi görevlendirdi. Parti, görevlilerin elinin altında bulunması içinde fotoğraflı örneklerin bulunduğu özel kitapçıklar bastırıyor.

Konular: Türkiye, MHP
MHP bu seçimlerde sandık güvenliği için özel önlem alıyor. [AA-Arsiv]

7 haziran seçimleri yaklaşırken milliyetçi hareket partisi bu defa sandık başlarında güvenliği sağlamak için önceki seçimlere göre çok daha kapsamlı bir çalışma yürütüyor. mhp yetkililerinin verdiği bilgiye göre, seçim güvenliği için görevlendirilecek avukatlar ve sandık görevlilerinin sayısı 3 bin’i bulacak. türkiye’nin dört bir yanından gelen avukatlar için partinin ankara’daki genel merkez binasında “seçim güvenliği” konulu seminerler düzenleniyor.

örnekli “seçim güvenliği” kitapçığı

mhp genel merkezi’nde tüm görevlilerin elinin altında bulunması için bir seçim güvenliği kitapçığı çalışması yapılıyor. kitapçığın basımı için çalışmalar tamamlanmak üzere. kitapçıkta seçim güvenliği ve yapılması gereken işler örneklerle anlatılacak. dilekçelerin nasıl yazılacağı, tutanakların nasıl tutulacağı gibi itiraz aşamasındaki işlemler fotoğraflı örneklerle yer alacak.

al jazeera’ye bilgi veren mhp yetkilileri, seçim güvenliği çalışmaları kapsamında geçen seçimlerden elde edilen tecrübeler ışığında “şüpheli, sıkıntılı görülen sandıklar” için ise özel bir çalışma yürütüleceğini söyledi. ayrıca bu bölgelerde çalışacak ekiplere daha önce yaşanan sıkıntılar da ayrıntılı olarak anlatılacak.

her ilde 50 avukat

türkiye’de tüm sandık başlarında parti temsilcisi bulunduracak olan mhp, ayrıca tüm illerde ve ilçelerde hukuk büroları ile çalışacak. yapılan planlamaya göre küçük ilçelerde dahi en az iki avukat bulunacak. illerde ise 50’şer avukat görevli olacak. parti, seçim koordinasyon merkezlerinde de avukatlar görevlendirdi. bu merkezlerde avukatların 10’ar kişilik ekiplerle görev yapması planlandı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;