MHP

MHP kongre kararını geri çekti

YSK, Çankaya Seçim Kurulu'nun "MHP'de kongre yapılamaz" kararına muhaliflerin yaptığı itirazı reddetti. Genel Merkez'in yaptığı itiraza "Karar verilmesine yer yok" hükmü verilmesinin sebebi ise ise, 10 Temmuz'da yapılması planlanan kurultay başvurusunun önceden geri çekilmiş olması.

Konular: Türkiye, MHP
[Fotoğraf: AA / Arşiv]

yüksek seçim kurulu'nun (ysk), çankaya seçim kurulu'nun mhp olağanüstü kurultayına ilişkin kararına, kongre heyetinin yaptığı itirazı reddetti. kurul, mhp genel merkezi'nin çankaya ilçe seçim kurulu kararına yaptığı itiraz konusunda ise "genel merkez'in 10 temmuz'da yapılacak kongreyi yapmaktan vazgeçtiğine dair ysk'ya yazı göndermesi nedeniyle" karar verilmesine yer olmadığına hükmetti

çankaya ilçe seçim kurulu, ankara 3. sulh hukuk mahkemesi'nde açılan dava sonuçlanıncaya kadar mhp kurultayının yapılamayacağına karar vermişti.  kurul, bu karara mhp genel merkezi ve muhalif kongre heyetinin yaptığı iki itirazı görüştü.

kurul, kongre heyetinin itirazını reddetti. yapılan yazılı açıklamada, "ankara 3. asliye hukuk mahkemesince 19 haziran'da yapılan olağanüstü kurultayda alınan tüm kararların, karar kesinleşinceye kadar ihtiyati tedbir yoluyla durdurulmasına karar verildiğinden, bu gerekçeyle seçim yapılmamasına yönelik çankaya ilçe seçim kurulu başkanlığının kararına ilişkin itirazların tüzük değişiklikleri tartışmasına girilmeden reddine oy birliğiyle karar verilmiştir." denildi.

açıklamada, mhp genel merkezinin çankaya ilçe seçim kurulu kararına yaptığı itiraz konusunda ise karar verilmesine yer olmadığına hükmedildiği bildirildi. mhp genel merkezinin, 10 temmuz'da yapılacak kongreyi yapmaktan vazgeçtiğine dair dilekçesi nedeniyle bu kararın alındığı belirtildi.

mhp'nin kurultay belirsizliğine bir yenisi daha eklenmiş, mhp lideri devlet bahçeli, daha önce açıkladıkları 10 temmuz tarihinde seçimli kurultayın yapılamayacağını açıklamıştı.

süreç

mhp genel merkezi'nin 10 temmuz'da olağanüstü kurultayı toplama kararının ardından, çağrı heyeti'nin 19 haziran'da topladığı olağanüstü kongrede de seçimli olağanüstü kongrenin 10 temmuz'da yapılmasına karar verilmişti.

mhp genel merkezi'nin ve yeni kongreyi toplamakla görevlendirilen heyetin başkanı müsavat dervişoğlu'nun başvurduğu çankaya ilçe seçim kurulu, 10 temmuz'daki kongreyi kimin toplayacağına ilişkin yüksek seçim kurulu'na (ysk) görüş sormuştu.

ysk, kurultaya ilişkin başvurulara dâir ilçe seçim kurulu'nun değerlendirme yapması gerektiğinden görüş bildirilmesine yer olmadığına karar vermişti.

ysk açıklamasının ardından ankara 3. asliye hukuk mahkemesi'nin, 19 haziran'da yapılan kurultay kararlarının iptali istemiyle açılan davada, dava esastan sonuçlanıncaya kadar tedbiren yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

bu durumda, mhp'nin 10 temmuz'da kurultayının toplanabilmesi için ankara 3. asliye hukuk mahkemesi'nin kararını esastan sonuçlandırması gerekiyor.

kaynak: aa, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;