Ergenekon davası

MHP lideri 'darbe hevesi'ni onayladı

Devlet Bahçeli, Ergenekon ve Balyoz davalarında ‘darbe hevesi’nin görüldüğünü belirten MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan’ın sözleri için ‘Çok doğru söylemiş’ dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli. [Fotoğraf: AA]

mhp genel başkanı devlet bahçeli, bugün düzenlediği basın toplantısında, partisinin genel başkan yardımcısı celal adan’ın ergenekon ve balyoz davaları hakkındaki yorumunu onayladı. “mhp genel başkan yardımcısı celal adan, ‘ergenekon ve balyoz davaları birer darbe hevesidir’ dedi. ne düşünüyorsunuz?” sorusuna cevap veren bahçeli, “sayın adan çok doğru söylemiş” cevabını verdi.

bahçeli, türk lirası’nın abd doları karşısındaki değer kaybından dolayı cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan ve ak parti hükümetini suçladı:

“dolara dayanak olan, döviz lobisine uşaklık eden kimlerdir? dövizdeki artış erdoğan için ballı börek, kaymaklı kadayıf olabilir. ama milletimiz için ateşten gömlektir. doların ateşini yükselten akp’nin adımlarıdır. erdoğan’ın ekonomi yönetimiyle didişmesi, yanında tuttuğu menfaat lobisinin tazyikiyle gerçekleşmiştir. erdoğan, merkez bankası’nın bağımsızlığını gölgeledi.”

‘devlet olmak başka, şirket kurmak başka’

erdoğan’ın “bir anonim şirket nasıl yönetiliyorsa, türkiye de öyle yönetilmelidir” sözlerini eleştiren bahçeli, “devlet olmakla kârı önceliğine alan şirket kurmak başka şeylerdir” dedi.

bahçeli, ekonomik büyümenin hedeflenen yüzde 4’lük oranın gerisinde kalacağını söyledi:

“cari açıkla ilgili tehlikeli durum, yaygınlaşan yüksek işsizlikle alarm zilleri çalmaktadır. orta vadeli program mart ayı bitmeden çöktü. akp’nin ekonomi politikaları vatandaşlarımızı perişan etmiştir. döviz borçlusu firmaları önü kapandı. gıda enflasyonu yüzde 16’ya dayandı.”

‘demokrasi olmadan kalkınma olmaz’

hukukun ve demokrasinin üstünlüğü yaşanmadıkça yabancı sermayenin türkiye’ye gelmeyeceğini söyleyen bahçeli, “muhalefet komploların tertip edildiği, havuz medyasının algı operasyonları düzenlediği ülkeye kimsenin ilgi göstermesi beklenmemelidir. demokrasi olmadan ekonomik kalkınma olamayacaktır” dedi.

bahçeli, partisinin ekonomideki her mesele için bir reçetesi olduğunu söyledi. “türkiye ekonomisi ehil ellerde değil. dövizin hesabı 7 haziran’da sorulacaktır. türkiye’nin avantajları, umutlu olmamızın yegâne sebebidir. türkiye’nin milli ve üretken ekonomi politikalarına ihtiyacı vardır” diye konuştu.

‘tunus’un devrik lideri gibi kaçabilir’

mhp lideri, erdoğan’ın cumhuriyet’in kuruluş esaslarına saldırdığını söyledi:

“yeni anayasa ve 400 milletvekili için milletimizi aldatmaya teşebbüs etmektedir. türkiye’yi uçuruma sürüklemektedir. her şeyi kendine hak ve meşru görmektedir. ‘türkiye cumhuriyeti’ni fesh ettim, anayasa’yı kaldırdım’ dese, etkili bir ses çıkmayacaktır. böyle giderse tunus’un devrik lideri zeynel abidin bin ali gibi kaçıp, yurtdışına kaçırdığı servetiyle yaşaması sürpriz olmayacaktır.

çözüm ve barış yalanları estirilmiştir. imralı canisinin emirnameleri saraylardan okunmuş, pkk’nın ne kadar talebi varsa kabul edilmiştir. ihanet sürecinin sonuç alması halinde ne üniter yapı ve ne de türk milleti kavramı ve birliği kalacaktır. cumhuriyet’in değerler sistemi bütünüyle ortadan kalkacaktır.

mit, basit ve mahsurlu bir hafiye teşkilatı haline getirilmiştir. esad’ın muhaberat’ı, erdoğan’ın mit’i ile eşitlenmiştir. türkiye’de parti devletinin çatısı örülmektedir.”

‘diyarbakır’da ‘kürt sorunu’ deyip balıkesir’de çark ediyor’

bahçeli, cumhurbaşkanı erdoğan'ın “ne kürt sorunu, artık böyle bir şey yok” sözüyle ilgili de konuştu:

“kürt sorunu herkesten önce benim sorunum diyen erdoğan’dır. diyarbakır’da ‘kürt sorunu’ deyip balıkesir’de çark eden erdoğan’ın yalan makinesi, çark ustası, kıvırma uzmanı olduğu bellidir. akp’yi demokratik vasıtalarla indirmek en büyük arzumuzdur. türkiye, erdoğan’ın tapulu arazisi değildir. çözülme ve yıkıma karşı, hainlere karşı bizimle yürü türkiye! nevruz’da türkiye yeniden dirilecektir.”

bahçeli, diyarbakır’da düzenlenecek nevruz’da pkk lideri öcalan'ın yazdığı mektubun okunması ihtimali hakkındaki soruya yanıt verdi. mhp olağan büyük kongresi’nin bu yıl 21 mart’ta yani nevruz’da düzenleneceğini hatırlatarak “her yıl diyarbakır’da nevruz istismar edilmekte, pkk’nın hedefleri için bir araç olarak kullanılmaktadır. ne denilirse denilsin bizi ilgilendirmemektedir. bizi ilgilendiren ankara’nın sesidir. bu da mhp’nin olağan büyük kongresi’dir” dedi.

kaynak: al jazeera 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;