MHP

MHP Sinan Oğan'ı partiden ihraç etti

MHP eski Iğdır milletvekili Sinan Oğan parti üyeliğinden çıkarıldı. Oğan, 7 Haziran seçimlerinden sonra partisine eleştiriler yöneltmişti.

Konular: Türkiye, MHP
Bir önceki dönemde MHP'nin Iğdır milletvekili olan Oğan, 7 Haziran'da aday gösterilmemişti. [Fotoğraf: AA]

sinan oğan'ın partiden ihraç edilmesiyle ilgili mhp'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"milliyetçi hareket partisi tüzüğünün 4, 11, 47, 74/2, 73/5, 78/4-(c) ,(e), 80. maddeleri uyarınca mhp iğdır iline kayıtlı üye sinan oğan’ın parti üyeliğinden 'kesin çıkarma' cezası ile cezalandırılmasına merkez disiplin kurulumuzca 25.08.2015 tarihinde yapılan gizli oylama ve açık tasnifle katılanların oybirliği ile karar verilmiştir."

7 haziran'da yeniden aday gösterilmeyen sinan oğan, partisinin aldığı seçim sonucunu eleştirmiş, "hdp oylarını türkiye genelinde yüzde 100'den fazla artırırken mhp oyları bir önceki seçime göre neredeyse iki puan düşmüştür. türk milliyetçilerinin partisi mhp, osmanlı'nın başkenti, türk dünyasının göz bebeği istanbul'da hdp'nin gerisinde kaldı. başarı nerede?" şeklinde tweetler atmıştı. bunun üzerine oğan hakkında disiplin süreci başlatılmıştı.

mhp iğdır il disiplin kurulu, oğan'ın ihraç edilmesine gerek olmadığını oybirliği ile kararlaştırmıştı. bu karar üzerine geçtiğimiz temmuz ayında mhp başkanlık divanı iğdır il teşkilatının görevine son vermişti.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;