MHP

MHP’de üst düzey istifa

MHP’li Atila Kaya, Genel Başkan Yardımcılığı görevini bıraktı.

Konular: MHP, Türkiye
MHP’li Atila Kaya ve Yusuf Halaçoğlu [Fotoğraf: AA-ARŞİV]

mhp’nin sivil toplum kuruluşlarından sorumlu genel başkan yardımcısı ve merkez yönetim kurulu üyesi atila kaya, görevinden ayrıldı. kaya, istifa gerekçesiyle ilgili şu açıklamayı yaptı:

"ülkemizin gündemine neden ve nasıl girdiğiyle amacının ne olduğu halen belirsizliğini korumakta ve tartışılmakta olan, kabul edilmesi halinde hükümet sistemini değiştirecek anayasa değişikliği teklifi, genel başkanımız sayın devlet bahçeli'nin tercihini ilân etmesinin ardından çalışma arkadaşlarından farklı tercihlerde bulunacak olanların da bu tercihlerini açıklamalarını ahlâki bir gereklilik haline getirmiştir."

"bütün hayatım uğrunda mücadeleyle geçen ve ödediğim bedelleri göğsümde şeref madalyası olarak taşıdığım ülkücülüğe olan inancım ve türk milliyetçiliği anlayışım, aklıma ve vicdanıma anayasa değişikliği teklifine 'hayır' dememi emrederken, iki yüzlü davranmaktan da men etmektedir. bu şartların bir gereği olarak, halen yürütmekte olduğum mhp genel başkan yardımcılığı görevinden istifa ediyorum. istifama hiç kimse tarafından, kişisel tavrım olmasının ötesinde bir anlam yüklenmemelidir."

mhp'de muhaliflere yakın çizgide yayın yapan yeniçağ gazetesi, kaya'nın 'başkanlık sistemine verilen destekten rahatsız olduğu için görevi bırakacağını' iddia etmişti. 

istanbul milletvekili kaya, 21 mart 2015’te merkez yönetim kurulu üyesi ve sivil toplum kuruluşlarından sorumlu genel başkan yardımcısı olmuştu.

halaçoğlu’ndan anayasa teklifine tepki

mhp kayseri milletvekili yusuf halaçoğlu da 9 ocak'ta genel kurul'da görüşülecek anayasa değişikliğiyle ilgili olarak, “böyle bir anayasaya kim onay verirse bu ülkeyi, bu ülkeyi kuranları, türk milletini, çocuklarının ve torunlarının geleceğini düşünmüyor ve sevmiyor demektir” dedi. twitter adresinden açıklama yapan halaçoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“aslında kim olursa olsun bu yetkilerle hiç kimse cumhurbaşkanı yapılmamalı. zira denetlenmesi de imkânsız. yani bizden cumhurbaşkanı değil, ömür boyu görev yapacak adına ne derseniz deyin, tek adam iktidarı seçtirecekler. dolayısıyla böyle bir anayasaya kim onay verirse bu ülkeyi, bu ülkeyi kuranları, türk milletini, çocuklarının ve torunlarının geleceğini düşünmüyor ve sevmiyor demektir. aksi olsa tek adam iktidarına asla onay vermez ve hayır der.”

meclis başkanlığı seçimi için "sayın baykal'ı desteklemiş olsaydık, akp'nin tabiriyle 'dinsiz bir partinin, inançsız bir partinin adamını seçtiniz' diye bize yükleneceklerdi" diyen yusuf halaçoğlu, 12 temmuz 2015’te mhp meclis grup başkanvekilliği'nden alınmıştı. halaçoğlu, 15 mayıs 2016’da ise muhalif mhp  başkan adaylarının ortak açıklamasını okumuştu.

mhp genel başkanı devlet bahçeli, anayasa teklifine meclis genel kurulu’nda ve referandumda ‘evet’ oyu vereceğini salı günü açıklamıştı.

kaynak: dha ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;