Bilim-Teknoloji

Microsoft akıllı bileklik üretebilir

Ortaya çıkan bir patent başvurusu Microsoft'un akıllı bileklik üreteceğinin ipuçlarını verdi. Firmanın akıllı saat üreteceği iddia ediliyordu.

Konular: Bilim-Teknoloji
Microsoft'un giyilebilir cihazı büyük ekranlı bir model olabilir
Microsoft'un giyilebilir cihazı büyük ekranlı bir model olabilir. [Fotoğraf: Microsoft]

akıllı saatlerin popüler olduğu günümüzde birçok firma bu alana yatırım yapıyor. bunlardan birinin de microsoft olacağı iddia ediliyordu. ancak iddialar farklı bir boyuta taşınacak gibi görünüyor. microsoft'un yaptığı bir patent başvurusuna göre, firma akıllı saat yerine akıllı bileklik üretebilir. patent başvurusuna yer alan bilgilere göre, firma giyilebilir akıllı cihazı ile aktivite takibi yapacak ve bunları kısa mesaj ile gönderebilecek.

başvuruda "giyilebilir kişisel bilgi sistemi" olarak adlandırılan cihazın microsoft'un bu alandaki ürünü olması bekleniyor. 2012 yılında yapılan başvuruda ürünle ilgili konsept bir çizim de yer alıyor. firmanın bu ürünü piyasaya sürüp sürmeyeceği bilinmiyor. ancak aradan geçen 2 yılda cihazın daha da geliştirilmesi mümkün görünüyor.

her patent ürüne dönüşmeyebiliyor

birçok firmada olduğu gibi microsoft da patent için yaptığı her ürünü piyasaya sürmüyor. ancak yapılan başvuru firmanın bu alanda çalışmaları olduğunu göstermesi açısından önemli bir ipucu. piyasada sportif anlamda kullanılan adım takibi, kalp ritmi ölçümü yapan birçok akıllı bilekli bulunuyor. bu ürünlerden bazıları uyku kalitesini ölçebildiğini de iddia ediyor.

kaynak: microsoft

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;