Bilim-Teknoloji

Microsoft binlerce çalışanı işten çıkarabilir

Microsoft son beş yılın en büyük işten çıkarma duyurusunu yapmaya hazırlanıyor. Özellikle pazarlama ve mühendislik birimlerinden çok sayıda çalışanın işsiz kalması bekleniyor.

Konular: Bilim-Teknoloji
Microsoft'un işgücünü yüzde 10 azaltabileceği belirtiliyor. [Fotoğraf: Shutterstock]

nokia'nın mobil birimini satın almasının ardından donanım alanındaki faaliyetlerini de artıran microsoft, en büyük işten çıkarma süreçlerinden birine hazırlanıyor.

bloomberg kaynaklı bilgiye göre, microsoft 5800 çalışanın işine son verildiği 2009'dan bu yana en büyük işten çıkarma duyurularından birini yapacak. işten çıkarmaların en çok nokia'nın mobil birimleriyle çakışan bölümlerde yaşanması bekleniyor.

nokia'dan microsoft'a geçen çalışanları da etkilemesi beklenen işten çıkarmanın, ağırlıklı olarak pazarlama ve mühedislik kadrolarını azaltması bekleniyor. bloomberg, küresel xbox ekibinden de çalışan çıkarılabileceğini belirtti.

gigaom sitesinde yer alan habere göre, 5 haziran itibariyle çalışan sayısı 127 bin 104 olan microsoft, işgücünü yaklaşık yüzde 10'unu azaltmayı planlıyor. microsoft'un gelir tablosunun açıklanacağı 22 temmuz'da işten çıkarmaları da duyurabileceği ifade edildi.

microsoft ceo'su satya nadella, 22 temmuz'da 'şirketin çekirdiğine odaklanma' planları hakkında açıklama yapacağını belirtmişti. yeni planlar, işgücünün nokia çalışanlarıyla entegre edilmesini de içeriyor.

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;