Bilim-Teknoloji

Microsoft telefonlarından Nokia'yı çıkarıyor

Microsoft, Nokia'nın ismini akıllı telefonlarından kaldırmaya hazırlanıyor. Değişimin birkaç gün içinde gerçekleşeceği öne sürüldü.

Konular: Bilim-Teknoloji
Microsoft, yeni Lumia modellerinde Nokia ismini kullanmayacak.

ilk olarak geçtiğimiz ay ortaya atılan ve microsoft'un nokia marka adını telefonlarından kaldıracağına yönelik söylentiler birkaç gün içinde gerçeklik kazanabilir. nokia fransa'nın facebook sayfasında yer alan açıklamaya göre, microsoft birkaç gün içinde lumia telefonlarından nokia ismini kaldıracağını açıklayacak. microsoft en son iddia hakkında açıklama yapmayı reddetti.

microsoft, eylül 2013'te duyurulan ve nisan 2014'te sonuçlanan 7.2 milyar dolarlık anlaşma kapsamında nokia'nın mobil cihaz birimini bünyesine katmış ancak marka adını sahiplenmemişti. firma hayatını haritalandırma ve teknoloji lisansı sağlamak gibi faaliyetlerle sürdüren nokia, marka ismini elinde bulunduruyor. microsoft geçmişte yapıtğı açıklamada, nokia marka isminin düşük bütçeli telefonlarında 10 yıl boyunca kullanılmasının planlandığını, diğer modellerde ise 'kısıtlı bir zaman dilimi' için yer alacağını belirtmişti.

nokia adının yeni akıllı telefonlardan çıkarılacağı, geçtiğimiz ay geeksongadgets sitesinin eline geçen belgelerde ortaya çıkmıştı. yeni nesil lumia telefonlarda sadece windows logosu yer alması bekleniyor.

yeni ceo'su satya nadella'nın yönetimi altında akıllı telefon üretimini azaltan micrsoft, temmuz ayında 18 bin kişiyi işten çıkaracağını açıklamıştı. microsoft'a nokia'dan yaklaşık 12,500 kişilik bir işgücü katılmıştı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;