Bilim-Teknoloji

Microsoft’tan geliştiriciler için önemli adım

Microsoft, çekirdek yazılım iskeletini temsil eden .NET'i açık kaynaklı hale getirdiğini açıkladı. Windows, Mac OS X ve Linux'u destekleyecek .NET'in yanı sıra, Visual Studio 2015'e Android ve iOS desteği gelecek.

Konular: Bilim-Teknoloji
Microsoft tüm işletim sistemlerine kapılarını açtı.

microsoft, geliştiriciler için çok önemli bir karara imza attı. çekirdek yazılım iskeletini windows, mac os x ve linux'a açarak çapraz platform desteği sunan microsoft, geliştiriciler için araç ve hizmetler sunduğu visual studio'nun en yeni versiyonunu da android ve ios'e açacak.

visual studio 2015'in ön izleme simülatöründe android için emülatör sunan microsoft, aynı zamanda visual studio 'community 2013'ün yeni versiyonunu bedava olarak sunacak. microsoft bu adımla .net, c# ve visual studio'yu geliştirici platformu olarak bir araya getirirken, linux, android, ios, mac ve windows'u bu platformun içine katmış olacak.

son yıllarda geliştiricilere daha fazla şeffaflık sunmak için geliştirici araçlarının bir kısmını açık kaynaklı hale getiren microsoft, böylece sunucu alanında gelişen linux ve tüketici alanında güçlenen android ve ios'den de faydalanmayı umuyor.

her geliştiriciye kapı açık

microsoft, web sayfasından yaptığı açıklamada visual studio community 2013'yi tüm içerikleriyle bedava sunarak tüm geliştiricilere fayda sağlamak istediklerini belirtti. mobil cihazlardan masa üstü ve bulut ile web'e kadar her türlü platformda çalışan geliştiricilere sunulan visual studio community 2013 bu bağlantıdan indirilebilir.

microsoft, ios, android ve windows desteği sunulan visual studio 2015 preview (ön izleme) sürümüyle geliştiricilere her türlü cihaz ve platform için daha kolay uygulama ve hizmet geliştirme imkanı sunacaklarını belirtti. öz izleme sürümü bu bağlantıdan indirilebilir.

açık kaynaklı .net core yazılım iskeletine ise github'dan ulaşılıyor.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;