Türkiye

Milli Savunma Bakanı Suriye sınırında

Milli Savunma Bakanı Işık, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Çolak'la birlikte Suriye sınırındaki birlikleri ziyaret etti.

[Fotoğraf: Arşiv-AA]

milli savunma bakanı fikri işık, kara kuvvetleri komutanı orgeneral salih zeki çolak'la sabah saatlerinde ankara'dan askeri uçakla gaziantep'e gitti.

gaziantep havalimanı'nda vali ali yerlikaya tarafından karşılanan bakan işık ve orgeneral çolak, buradan gaziantep valiliği'ne geçti. daha sonra 5. zırhlı tugay komutanlığı'nı ziyaret eden işık ve çolak, askeri helikopterle kilis'te sınır hattına gitti.

burada 2. ordu komutanı korgeneral metin temel ve özel kuvvetler komutanı korgeneral zekai aksakallı tarafından karşılanan bakan işık ve orgeneral çolak, harekât merkezine geçti.

24 ağustos'ta başlatılan fırat kalkanı harekâtı'nın yönetildiği harekât merkezinde brifing alan işık, operasyonda görev alan birliklerin komutanlarıyla telekonferans yöntemiyle görüştü. milli savunma bakanı işık, "milletin desteği, duası arkanızda. terör unsurlarını barındırmamak önemli önceliğimiz. allah yardımcınız olsun" diye konuştu.

daha sonra askerlerle yemek yiyen bakan işık ve kara kuvvetleri komutanı orgeneral çolak'ın sınır birliklerindeki incelemeleri sürüyor. 

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;