Futbol

Mısır futbolunda siyaset yasak

Mısır'da, tribünlerde siyasi ve dini sembollerin kullanımı yasaklandı. Siyasi ve güvenlik kurumları aleyhinde tezahürat da yasak.

Konular: Spor
Mısır'da taraftar grupları kitlesel eylemlerde de boy gösteriyor. [Fotoğraf: Getty Images]

mısır futbol federasyonu'nun internet sitesinde yer alan açıklamada, disiplin talimatında güncelleme yapıldığı bildirildi.

yeni talimatla futbol sahalarında takım taraftarlarının siyasi, dini ve ırkçı sembol kullanımına yasak getirildi. buna uyulmaması halinde, takıma bir maç seyircisiz oynama cezası verilecek. ayrıca kulübe de para cezası gelecek. siyasi ve güvenlik kurumları aleyhinde tezahüratta bulunan taraftarlar ise beş maç ceza alacak.

mısır'da genç futbol taraftarları oluşturdukları taraftar gruplarıyla rejim karşıtı gösterilerde sık sık yer alıyor.

şubat 2012'de mısır'ın portsaid kentinde futbol karşılaşmasında çıkan olaylarda 73 kişi hayatını kaybetmişti. güvenlik önlemlerinin yeterli olmadığı ve yargılamalarda gerçek suçluların cezalandırılmadığı iddiaları, ultras gruplarının meydanlarda siyasi gösterilere katılmalarına ve rejim aleyhine sloganlar atmalarına neden olmuştu.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;