Türkiye

'Mısır ve Suriye ile normalleşme için uğraşıyoruz'

Başbakan Binali Yıldırım, "Mısır'la, Suriye'yle de ilişkileri normalleştirmek için uğraşıyoruz. Dış politikada ilişkileri normalleştirmek için Türkiye atağa geçti." dedi. Çözüm süreciyle ilgili olarak da "Çözüm mözüm yok. O fırsatı kaçırdılar. Çözüm artık milletle." açıklamasında bulundu.

[Fotoğraf: AA]

başbakan binali yıldırım, bakanlar ile birlikte gerçekleştirdiği "65. hükümet'i̇n ilk yüz günü" konulu toplantıda konuştu. yıldırım burada, türkiye'nin mısır ve suriye ile ilişkilerle ilgili şu sözleri sarfetti: 

"rusya ile ilişkilerimiz iyi değildi. rusya ile israil ile ilişkileri normalleştirdik. mısır'la, suriye'yle de ilişkileri normalleştirmek için uğraşıyoruz. dış politikada ilişkileri normalleştirmek için türkiye atağa geçti. türkiye bölgede herkesin umut bağladığı bir ülkedir. türkiye'deki güven ve istikrar bozulursa dünyanın dengesi değişir."

yıldırım çözüm sürecinin yeniden başlamayacağını, türkiye'nin güvenliği sağlama konusunda kararlı olduğunu da belirtti:

"terörle mücadele yeni bir anlayışla devam ediyor. ülkenin yer yerinde can ve mal güvenliği sağlanıncaya kadar mücadelemiz devam edecek. pazar günü doğu ve güneydoğu'yu kapsayan yeniden kalkınma projesini de devreye alacağız. bunun detayları diyarbakır'da açıklanacak.bu hainlerin hendeklerle, çukurlarla verdiği zarar 10 milyon dolar civarında. bu zararları 3 yıl içinde ortadan kaldıracağız. bir yıl içinde bu insanların hepsine evlerini teslim edeceğiz. hükümetimiz iç güvenliğin sağlanması konusunda kararlı. çözüm mözüm yok. o fırsatı kaçırdılar. çözüm artık milletle. bu terör örgütlerinin kürtler diye bir sorunu yok. kürt vatandaşlarımızın pkk sorunu var.kentlerde bunu kontrol altına altık şimdi güvenlik güçlerimiz kırsalda çalışıyor"

bazı belediyelerin pkk’ya destek verdiğini savunan başbakan çıkarılan kanun hükmünde kararnameleri hatırlattı ve "gerekli çalışmalar yapıldı. gereğini yapacağız." dedi.

yıldırım çanakkale köprüsü projesiyle ilgili ise "dün itibarıyla çanakkale 1915 köprüsü'nün ve otoyolunun ypk kararını imzaladım. yani resmen süreç başladı. tarih de belli, 18 mart 2017'de de kazmayı vuracağız." dedi.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;