Mısır

Mısır yolcu uçağı düştü

Paris'ten Kahire'ye hareket eden Mısır Havayollarına ait bir uçak Perşembe gecesi 23:09'da radardan kayboldu. Uçakta biri çocuk, ikisi bebek 56 yolcu ve 10 mürettebat vardı. Mısır Havacılık Bakanlığı, uçağın teknik sorundan ziyade terör saldırısıyla düşmüş olması ihtimalinin yükek olduğunu açıkladı.

Konular: Mısır, Fransa

paris'ten kahire'ye hareket eden mısır havayollarına ait bir uçak perşembe gecesi 23:09'da radardan kayboldu. uçakta biri çocuk, ikisi bebek 56 yolcu ve 10 mürettebat vardı. afp'ye göre uçaktaki yolculardan 30'u mısırlı, 15'i fransız. 

mısır havacılık bakanlığı, uçağın teknik sorundan ziyade terör saldırısıyla düşmüş olması ihtimalinin yüksek olduğunu açıkladı.

mısırlı yetkililer, yunanistan'ın girit adası'nın 370 kilometre güneyinde uçağın enkazını bulduğunu duyurmuştu. fakat daha sonra yunan yetkililer, denizde bulunan cisimlerin mısır havayolları'na ait uçağa ait olmadığını belirten bir açıklama yaptı.

12 yaşındaki airbus a320 tibi uçak kaybolduğu sırada 11 bin 280 metre yükseklikte seyrediyordu. mısır yetkilileri uçağın akdeniz üzerine kaybolduğunu açıkladı.

uçağı kullanan pilotunun 2.101 saati airbus'ta olmak üzere 6.275 saat uçuş deneyimi olduğu açıklandı.

mısır sivil havacılık kurumu arama kurtarma çalışmalarına başlandığını ve uçak hakkında teknik bilgi toplandığını açıkladı.

fransa da uçakta fransız yolcuların olma ihtimaline karşı bir kriz masası oluşturdu.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;