Mısır'da darbe dönemi

Mısır'da 188 idam cezası daha

Mısır mahkemesi geçen yıl 11 polisi öldürdükleri gerekçesiyle çoğu Mursi yanlısı 188 kişiyi ölüm cezasına çarptırdı.

Konular: Mısır, Ortadoğu
Mısır'da 3 Temmuz 2013 Darbesi'nin ardından yüzlerce kişi tutuklandı. [Fotoğraf: Reuters-Arşiv]

giza ceza mahkemesi 2013 yılında 11 polisi öldürdükleri gerekçesiyle 188 sanığı idama mahkum etti. karar, onanması için büyük müftü'ye gönderildi. bir yargı kaynağı son kararın 24 ocak'ta verileceğini söyledi. mısır yargısı geçen hafta 16 yaş altındaki 78 çocuğa hapis cezası vermişti. 

mısır adalet sistemine göre müftü'nün kararı bağlayıcı değil. ancak mahkemeler her ölüm cezasında müftü'nün görüşünü alıyor.

idama çarptırılanlar, mursi'nin devrilmesinin ardından geçen yıl ağustos'ta kerdasa kasabasındaki bir polis karakolunu basmakla suçlanıyor.

30 temmuz 2013'te cumhurbaşkanı muhammed mursi'yi deviren askeri yönetim, darbe karşıtı protestolarda yüzlerce eylemciyi öldürmüş, yüzlercesini de idam cezasına çarptırmıştı. 

kaynak: aa, reuters, afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;