Mısır

Mısır'da darbe karşıtı gösteriler

Mısır'ın başkenti Kahire'nin batısındaki Giza'da darbe karşıtı yüzlerce kişi, rejim aleyhinde sloganlar atarak gösteri yaptı.

Konular: Ortadoğu
Giza kentinde yüzlerce kişi darbe karşıtı eylem yaptı. [Fotoğraf-AA]

giza'nın badraşin beldesinde düzenlenen protestoda göstericiler, "askeri rejim" karşıtı sloganlar atarak, yönetimin görevden ayrılmasını istedi. 

tek tip tişört giyen 20'li yaşlardaki göstericilerin, düzenli yürüyüşleri ve figürleri çevredekilerin ilgisini çekti. grubun başını çeken gençleri takip eden orta yaş grubunun arkasından çok sayıda kadının da gösteriye katıldığı gözlendi. 

gösteri güvenlik güçlerinin mahalleyi basmasıyla hafif çaplı çatışmaya dönüştü. grubu dağıtan güvenlik güçlerine protestocular havai fişeklerle karşılık verdi.

uzun zamandır meydan ve ana yollardan çekilmek zorunda kalan darbe karşıtı göstericiler, protestolarını mahalle içlerinde sürdürüyor.

bu arada gösterinin selefi cephe'nin "müslüman gençliğe intifada" çağrısıyla ilişkili olmadığı belirtildi. 

mısır'da bugün de cuma namazının ardından 28 kasım ayaklanmaları adı altında ülke genelinde darbe karşıtı eylemler bekleniyor. 

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;