Mısır

Mısır'da patlama

Mısır'ın başkenti Kahire'de İtalya Büyükelçiliği yakınlarında büyük bir patlama meydana geldi. İlk bilgilere göre patlamada 1 kişi öldü 4 kişi de yaralandı. Saldırıyı IŞİD üstlendi.

Konular: Ortadoğu

kahire'deki al jazeera kaynakları kentte çok büyük bir patlama sesi duyulduğunu belirtirken, mısır resmi haber ajansı mena patlamanın italyan büyükelçiliği yakınlarında meydana geldiğini duyurdu. mısır sağlık bakanlığı yetkilileri patlamada 1 kişinin öldüğünü, 4 kişinin de yaralandığını açıkladı.

patlamanın nedeni bilinmiyor. kahire'de görev yapan gazeteci david degner, patlama sonrası olay yerini görüntülemeye çalışırken polis tarafından gözaltına alındığını belirten tweetler attı. degner kendisiyle birlikte 3 gazetecinin daha gözaltında olduğu bilgisini verdi. gazetecilerin neden gözaltına alındığına dair bir açıklama yapılmadı. 

saldırıyı sosyal medya hesabından işid üstlendi. "saldırıda 450 kilogram patlayıcının kullanıldığını" söyleyen örgüt, müslümanlara "bu meşru hedeflerin yanına yaklaşmamaları" çağrısı yaptı.

mısır başbakanı ibrahim mihlib, "teröre karşı savaşta dünya birleşmelidir" açıklamasını yaptı.

kaynak: reuters, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;