Ortadoğu

Mısır'da polise bombalı saldırı

Mısır’ın İsmailiye kentinde polis kampına bombalı saldırı düzenlendi. 1 polis öldü, altısı sivil 18 yaralı var.

Konular: Mısır

Haberin Öne Çıkanları

İsmailiye'de polis hedef alındı

Yaralılardan 6'sı sivil

Mursi'nin devrilmesinden beri saldırılar arttı

Savunma Bakanlığı çevresinde Perşembe günü düzenlenen darbe karşıtı gösterilere polis müdahale etti. [Reuters]

mısır’ın kuzeyindeki ismailiye kentinde, polis kampının girişine bırakılan bomba uzaktan patlatıldı. bir polis öldü, en az 18 kişi yaralandı. yaralılardan altısı sivil.

bomba yapımında yüksek miktarda patlayıcı madde kullanıldığı için etkisi de şiddetli oldu.

patlamadan sonra bölgede silah sesleri de duyuldu.

polis kaynakları ve askeri yetkililer önce en az 54 kişinin yaralandığını duyurdu. ancak daha sonra sayı 18 olarak açıklandı. 

3 temmuz’da cumhurbaşkanı muhammed mursi’nin askeri darbeyle devrilmesinden beri, ismailiye ve sina çevresinde güvenlik güçlerine saldırılar oluyor.

bunlardan en kanlı olanlarından biri kasım 2013’te sina yarımadası’nda yaşandı. bir intihar saldırısında en az 10 mısır askeri öldü.

mısır ordusu, sina yarımadası ve süveyş kanalı’nın doğusunda silahlı grupları çökertmek için operasyonlar yapıyor.

kaynak: al jazeera

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;