Mısır'da darbe dönemi

Mısır'da turistlere saldırı tehdidi

Sina Yarımadası’nda turist otobüsüne yapılan saldırıyı üstlenen Ensar-ı Beytil Makdis, turistlere dört gün içinde Mısır’ı terk etmeleri uyarısında bulundu.

Konular: Ortadoğu, Mısır
Sina yarımadasında gerçekleşen saldırıda dört turist olmuş çok sayıda kişi de yaralanmıştı. [Reuters]

pazar günü dört kişinin öldüğü saldırıyı üstlenen ensar-ı beytil makdis'in twitter hesabından yapılan açıklamada, "söz verdiğimiz gibi, emir yerine getirildi. allah’ın fazlı ve mücahitlerin vesilesiyle taba’da bir otobüs hedef alındı ve operasyon başarıyla gerçekleştirildi” ifadeleri kullanıldı.

örgüt açıklamasında mısır yönetimini işaret ederek "onların liderlerini, ekonomilerini, turistik ve doğal gaz tesislerini hedef almaya devam edeceğiz” mesajını verdi.

örgüt ayrıca turistlere güvenli bir şekilde mısır’ı terk etmeleri için dört gün süre tanıyarak, aksi takdirde eylemlerin artarak süreceğini ifade etti.

mısır’da turistlere yönelik son saldırı şubat 2009’da kahire’de yapılmıştı. turistik bölge han halili’deki bombalı saldırıda fransa vatandaşı bir kadın ölmüş, 25 turist de yaralanmıştı.

şimdiye kadar yalnızca güvenlik güçlerini hedef alan ensar-ı beytil makdis, ilk defa sivillere yönelik bir eylem yapmış oldu.

örgüt geçen ay boyunca mısır’daki asker ve polisleri hedef alan birçok eylemi üstlenmişti.

mısır ordusu sina’nın kuzeyinde konuşlanan örgüte yönelik operasyonlarını sürdürüyor.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;