Mısır'da darbe dönemi

Mısır'dan Türkiye'ye davet

Mısır yeni Süveyş Kanalı'nın 6 Ağustos'taki açılışına Sisi'nin darbeyle başa gelmesi sonrası ilişkilerinin bozulduğu Katar ve Türkiye'yi de davet etti

Konular: Ortadoğu, Türkiye

haberi mısır'da ingilizce ve arapça yayın yapan al ahram gazetesi'nin websitesi duyurdu. el ahram'ın haberine göre mısır dışişleri bakanı semih şükri, diplomasi muhabirleriyle yaptığı toplantıda,yeni süveyş kanalı projesinin açılışı nedeniyle uluslararası ticaret fuarı organize edileceğini söyledi. mısırlı bakan fuara dünya ülkelerinin davet edildiğini belirtirken, "açılış törenine belirli ülkeleri çağırmamak mantıksız olur" açıklamasını yaptı. 

al jazeera'ye konuşan türk dışişleri bakanlığı yetkilileri ise henüz kendilerine resmi davet ulaşmadığını söyledi. 

 

türkiye ve katar ile mısır arasındaki ilişkileri ülkede demokratik seçimlerle iş başına gelmiş ilk cumhurbaşkanı muhammed mursi'nin 2013'te askeri darbeyle devrilmesi sonrası bozulmuştu. cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, darbeyi kınarken idam cezasına çarptırılan mursi'nin de serbst bırakılmasını talep etmişti. 

kaynak: al ahram 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;