Gazze

Mısır'ın Gazze sınırında tünel çöktü

Gazze sınırında yıkma işlemi sırasında tünel çöktü. Enkazın altında kalan üç Mısır askeri öldü, biri yaralandı.

Konular: Gazze, Mısır, Ortadoğu
İsrail tarafından uygulanan ambargo sebebiyle Gazzelilerin birçok ihtiyacını karşılamak için kazılan bu tünellerin sayısı bini geçiyor. [Fotoğraf: AA / Arşiv]

mısır ordu sözcüsü albay muhammed semir resmi facebook hesabından yaptığı açıklamada, gazze sınırındaki salahaddin bölgesinde, yıkma işlemi sırasında bir tünelin çökmesi üzerine üç askerin öldüğünü, birinin de yaralandığını belirtti.

semir, yaralı askerin refah devlet hastanesi'nde tedavi altına alındığını yazdı.

mısır ordusu, birkaç aydan bu yana israil'in ablukası altındaki gazze sınırından ülkeye uzanan tünelleri güvenlik sorununu gerekçe göstererek yıkma işlemleri sürdürüyor.

israil tarafından uygulanan ambargo sebebiyle gazzelilerin birçok ihtiyacını karşılamak için kazılan bu tünellerin sayısı bini geçiyor.

kaynak: al jazeera ve aa 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;