Mısır'da isyan

Mısırlı blog yazarı tekrar yargılanacak

Üç yıl hapis cezasına çarptırılan blog yazarının temyiz duruşmasında hakkında hatalı karar verildiği yargısına varıldı. Maikel Nabil, yeniden yargılanacak

Konular: Afrika, Ortadoğu, Mısır

Haberin Öne Çıkanları

45 gündür açlık grevinde

Yeniden yargılanacak

Sağlık durumu kötü

Nabil'in geçen hafta yapılması gereken temyiz duruşması bu haftaya ertelenmişti. [Al Jazeera]

mısır’da orduyu eleştirdiği için hapis cezasına çarptırılan blog yazarı maikel nabil’in davası iki gün içinde askeri mahkemeden askeri savcıya gönderilecek. savcının vereceği tarihte ise nabil’in yeniden yargılanmasına başlanacak. 

26 yaşındaki blog yazarı 10 nisan’da mısır ordusunun tahrir meydanı’nda yapılan protesto gösterilerinde şiddet kullanmasını eleştirmişti.

mart ayında kahire’deki evinde tutuklanan nabil’in davası iki hafta sonra başlamıştı.

nabil, 45 günüdür açlık grevi yaparak hakkındaki üç yıllık hapis cezasını protesto ediyordu.

nabil’in geçen hafta görülmesi beklenen temyiz davası ertelenmiş, bu durum gencin yakın çevresinde ve onu destekleyenler arasında hayatını kaybedebileceği endişesine neden olmuştu.

avukat’ı ise temyiz duruşmasının ertelenmesini ‘kasti’ olarak değerlendirmişti.

uluslararası toplumdan tepki

geçen hafta uluslararası af örgütü mısır’ın geçici hükümetinden sağlık durumu hızla kötüye giden nabil’i serbest bırakmalarını istemişti.

örgütün ortadoğu ve kuzey afrika başkan yardımcısı, hasibe hac, sivillerin hiçbir zaman askeri mahkemelerde yargılanmaması gerektiğini, bu mahkemelerin, sanıkları temel haklarından yoksun bıraktığını belirtmişti.

“ocak 25’te yapılan devrimin ardından öyle görünüyor ki çok az şey değişmiş” ifadesini kullanan hac, mısırlı yetkililerin sağlık durumu kötüye giden blog yazarına yapılan haksızılığı acilen gidermesini istedi. 

kaynak: al jazeera ve ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;