Kürt sorunu

MİT: İstihbarat vermedik

Şırnak'ta 35 kişinin ölümüyle sonuçlanan hava saldırısyla ilgili iddialar üzerine MİT'ten açıklama geldi.

Konular: Türkiye

Haberin Öne Çıkanları

'Teyit ettirilmedi'

'Üzüntü duyuyoruz'

'Talihsiz netice'

Şırnak'taki operasyonda 35 kişinin hayatını kaybetmesi bölgede büyük tepkiye neden oldu. [Reuters]

milli istihbarat teşkilatı (mit) müsteşarlığı, 30 aralık 2011 tarihli bazı basın yayın organlarında yer alan, '35 vatandaşın ölümüyle sonuçlanan hava operasyonuna ilişkin istihbaratın mit'ten kaynaklandığı' yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

mit müsteşarlığı basın ve halkla ilişkiler müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamada, genelkurmay başkanlığının yaptığı 29 aralık 2011 tarihli basın açıklamasında, söz konusu operasyonun nasıl gerçekleştirildiği belirtilmektedir. buna rağmen bazı basın yayın organlarınca basın meslek ilkelerine aykırı bir şekilde teşkilatımıza teyit ettirilmeden olayla ilgili gerçek dışı haberler yayınmlanmasından üzüntü duyulmaktadır.” ifadesi kullanıldı.

'talihsiz netice'

şırnak'ın uludere ilçesi'ne bağlı ortasu köyü'nün sınır bölgesinde gerçekleşen hava saldırısıyla ilgili konuşan başbakan recep tayyip erdoğan olaya ilişkin, "talihsiz bir netice, üzüntü verici bir netice" değerlendirmesinde bulundu.

erdoğan, bombalanan yerin pkk üyelerinin daima hareket halinde olduğu ve kamp kurduğu sinat-haftanin adlı bölge olduğunu hatırlatarak alınan istihbarat üzerine yapılan uçuş neticesinde kalabalık bir grubun insansız hava araçları tarafından tespit edildiğini anlattı. "tabii insansız hava araçlarının bu tespitleri birebir 'bunlar şudur' şeklinde değerlendirilmesi mümkün değildir" diye devam eden erdoğan, f-16 uçaklarının bölgeyi vurduğunu söyledi.

erdoğan, daha sonra yapılan tespitlerde vurulan grubun kaçakçılık yapan kişilerden olduğunun ortaya çıktığını ifade etti. sınırdaki kaçakçılığını genellikle '3-5 veya 10 kişilik gruplarla yapıldığını' belirten erdoğan, yük hayvanlarının da fazla olmasını hatırlatarak "burada 40 kişilik bir grubun olması daha önce gerek gediktepe gerek hantepe'deki, oradaki alınan talihsiz neticelerde de biliyorsunuz silahlar bu tür hayvanlarla taşınmıştı ve 'niçin bunlara müdahale edilmedi' diye o zaman da yine yazılı ve görsel medya, herkes bu tür eleştirileri yapmıştı. bunların hepsi birer ibretti, birer tedbirdi. bu defa ise böyle bir şeye, yanlışa güvenlik güçlerimizin düşmemesi... ama talihsiz bir netice, üzüntü verici bir netice" dedi.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;