Gülen örgütü soruşturmaları

MİT tırını ihbar eden asker tutuklandı

Hatay'da MİT'e ait tırın durdurulmasıyla ilgili ihbarı yapan asker Diyarbakır'da gözaltına alınıp Adana'da tutuklandı.

Delillere göre, Adana ve Hatay'da Ocak 2014'te MİT'e ait tırların durdurulması ''Selam Tevhid'' dosyası kapsamında yapıldı. [Fotoğraf: DHA]

hatay'da milli istihbarat teşkilatı'na (mit) ait tırın durdurulmasıyla ilgili ihbarı yapan şüpheli askeri personel çarşamba günü diyarbakır'da gözaltına alındı. şüpheli, adana 3. sulh ceza mahkemesi'nce tutuklandı.

adana cumhuriyet başsavcılığı'ndan yapılan açıklamaya göre, ihbarı yapan şüpheli hatay il jandarma komutanlığı istihbarat şube müdürlüğü'nde görevli personel h.a.

şüpheli h.a.'nın tutuklanma gerekçeleri, "devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme" ve "devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk amacıyla açıklama".

1 ocak 2014'te kırıkhan-reyhanlı yol güzergâhında suriye'ye giden bir tır, mühimmat taşıdığı ihbarı üzerine hatay'ın kırıkhan ilçesinde jandarma ekipleri tarafından durdurulmuştu.

jandarma savcılık talimatıyla araçta arama yapmak istemiş, ancak araçta bulunduğu öne sürülen bir mit görevlisinin aramayı engellediği ve bunun üzerine adli kriz yaşandığı iddia edilmişti. tırda arama yapılamamıştı.

ihbarı yapan şüphelilerin tespitine yönelik adana cumhuriyet başsavcılığı 31 ocak 2014'te soruşturma başlatmıştı.

hükümet yetkilileri, tırın mühimmat değil, suriyeli türkmenlere yardım taşıdığını söylemişti.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;