Bilim-Teknoloji

Modüler 'Ara' 2015'te geliyor

Google'ın modüler telefon konsepti 'Ara' gelecek yıl satışa sunuluyor. Beklenti ve ihtiyaçlara göre özellikleri artırılabilen akıllı telefonun başlangıç fiyatı 50 dolar olacak.

Konular: Bilim-Teknoloji
Modüler 'Ara' seneye geliyor

teknolojik cihazların en büyük sorunlarından biri donanımsal gelişmeler yüzünden güncellenememeleri ve bunun sonucu olarak belli aralıklarla yeni sürümlerinin çıkması. teknoloji firmalarının hayatta kalmasını sağlayan bu durum yüzünden özellikle telefon ve tablet gibi cihazlarda ortalama iki yılda bir yeni ürün satın almak gerekiyor.

modüler telefon konsepti ise bu güncelleme süresini uzatacak gibi görünüyor. google'ın geliştirdiği ve 'ara' ismini verdiği modüler telefon konsepti geçtiğimiz günlerde duyurulmuştu. lego benzeri bir yapıya sahip olan akıllı telefona kameranın çözünürlüğü, bluetooth, nfc ve benzeri özellikler ek modüller halinde satın alınıp sonradan eklenebiliyor. telefonda sadece bu özellikleri değil ram, wi-fi, dahili kapasite ve diğer özellikleri de kullanıcı belirleyebiliyor ya da sonradan bu fonksiyonlar güncellenebiliyor. yani 5 megapiksel olan kamera, yeni bir modül çıktığında 8 ya da 10 megapiksele yükseltilebiliyor.

2015'te satışa sunuluyor

halen prototip aşamasındaki teknolojinin gelecek yıldan itibaren seri üretime geçeceği açıklandı. prototip cihazları basın mensuplarına gönderen google yaptığı açıklama ile kullanıcıya sunulacak modellerin 2015 yılının ocak ayında satışta olacağını duyurdu. 

temelde bir ekran ve onun arkasına takılan farklı modüllerden oluşan akıllı telefonun başlangıç fiyatının ise (sadece kasasının) 50 dolar olacağı düşünülüyor. bu fiyatın ekran ve diğer parçalarla beraber yükselmesi bekleniyor.

android işletim sistemini kullanacak olan telefon yeni donanım özellikleri yüzünden sürekli telefon değiştirmek zorunda kalan kullanıcılar için önemli bir frsat olarak görülüyor. bu tarz bir konseptin samsung, lg, htc ve apple gibi üreticilerin telefon satışlarını etkileyeceği düşünülüyor. ara projesi için bu markaların ne gibi bir karşılık vereceği bilinmiyor.

kaynak: google

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;