Bilim-Teknoloji

Moskova-Pekin arası 2 gün olacak

Çin, Pekin ile Moskova arasına 242 milyar dolarlık yüksek hızlı tren hattı döşeneceğini açıkladı. Tren hattı sayesinde iki şehir arasındaki yolculuk beş günden iki güne inecek.

Konular: Bilim-Teknoloji
Moskova ile Pekin arasındaki mesafe trenle 2 güne inecek. [Fotoğraf: Google Maps]

çin, dünyanın en uzun ve pahalı yüksek hızlı tren hattını inşa etmeyi amaçlıyor. çin hükümetinin sosyal medya ağı weibo'da verdiği bilgiye göre, pekin ile moskova'yı birleştirecek olan 7000 bin km'lik tren hattı, kazakistan'dan geçecek. çinli yetkililer, 242 milyar dolara mal olması planlanan tren hattının asya ile avrupa arasındaki ulaşımı kolaylaştıracağına inanıyor.

bloomberg'ün duyurduğu habere göre, çin aynı zamanda rusya pazarını kullanarak yüksek hızlı tren teknolojisini yaymayı amaçlıyor. iki ülke, ekim 2014'te yüksek hızlı tren bağlantısı üzerinde anlaşmaya varmıştı.

yüksek hızlı tren projesinin yanı sıra, rus doğalgaz devi gazprom çin'e uzanacak 400 milyar dolarlık hat projesi açıklamıştı. doğalgaz hattının 8-10 yılda tamamlanması beklenirken, tren hattının ne zaman başlayacağı ve tamamlanacağı henüz belli değil.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;