Suriye'de iç savaş

Moskova'da ikinci Suriye toplantısı

Rusya'nın başkenti Moskova'da Esed rejimi temsilcileriyle bazı muhalif grupların arasında ikinci toplantı bugün başlıyor. SMDK’nın katılmayı reddettiği toplantıda Şam'daki muhalif gruplar katılacak.

Konular: Suriye, Ortadoğu
Halid Hoca liderliğindeki SMDK Moskova'daki görüşmelere katılmıyor. [Fotoğraf: AJT-Kemal Soğukdere]

suriye'nin bm daimi temsilcisi beşşar caferi'nin toplantıda rejim heyetine başkanlık etmesi bekleniyor.

toplantıya, suriye muhalif ve devrimci güçler ulusal koalisyonu'nun (smdk) yanı sıra smdk'nın eski başkanı ahmed muaz hatib ve 'suriye devleti'nin inşası’ akımı da katılmıyor.

suriye içinde faaliyet gösteren muhalif grupların temsilcilerinin toplantıda yer alması bekleniyor.

suriye içinde faaliyet gösteren muhalefet partisi emek komitesi partisi, moskova’nın ikinci toplantısına katılacağını açıklarken, toplantının iyi sonuç getireceğine inandığını duyurdu.

smdk davete rağmen gitmiyor

suriye muhalif ve devrimci güçler koalisyonu (smdk), istanbul'da düzenlediği genel kurulda, moskova'da 6 nisan'da düzenlenecek toplantıya gitmeme kararı aldı.

smdk, ocak ayında moskova'da ilki yapılan toplantıya, rusya resmi davetiye yollamadığı için gitmemişti.

bu kez rusya resmi davet göndermesine rağmen gitmeme kararı alındı.

hiçbir sonucun çıkmadığı ilk toplantıya rejim temsilcileri, suriye içinde faaliyetlerine izin verilen bazı gruplar ve pkk'nin suriye kolu pyd katılmıştı.

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;