Premier League

'Mourinho Manchester United'a uygun değil'

Manchester United'ın efsanevi futbolcularından Eric Cantona "Mourinho'yu seviyorum ama o Manchester United'a uygun değil" dedi. Cantona, Manchester'ın kurtuluş reçetesi olarak Guardiola'yı gösterdi.

Konular: Spor, Futbol
Cantona, futbolcluk dönemindeki hırçın yapısıyla biliniyor. [Getty]

manchester united tarihinin en önemli isimlerinden eric cantona bugün 50 yaşına bastı. guardian'a özel bir röportaj veren cantona "taraftarlar beni özledi" derken "bence onlar bir şeylerini kaybetmiş. bunu hissedebiliyorsunuz. fakat 25 yıl sonra yaşanan bir değişim var. taraftarlar hâlâ ferguson felsefesini hissediyor" ifadesini kullandı.

takımın başına jose mourinho'nun geleceği söylentilerine ise "ben jose mourinho'yu seviyorum. ama oynattığı futbol açısından manchester united'a uygun olduğunu düşünmüyorum. onun kişiliğini seviyorum. oyun için tutkusunu beğeniyorum. o zeki bir isim ve bu nedenle de kazanıyor" şeklinde cevap verdi.

cantona, mourinho'nun oyun tarzının kazansa dahi taraftarlarca sevilmeyeceğini iddia etti. fransız futbol adamı, manchester united için en uygun ismin guardiola olduğunu söyledi. guardiola yine manchester'da ama manchester'ın mavi tarafında.

eric cantona manchester united'da 5 yıl oynadı. 143 maçta 64 gol attı. başarısıyla olduğu kadar hırçın ve agresif davranışlarıyla da hafızalara kazındı. birçok futbolcu arkadaşının aksine futbolu bıraktıktan sonra teknik direktörlüğe adım atmadı. aktörlüğe başladı. birçok filmde oynadı. zaman zaman televizyon programı yapıyor ve belgesel çekiyor.

kaynak: guardian

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;