Çalışma hayatı

Müezzinoğlu: Bir süre daha sabredecekler

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, taşeron işçilerin kadro durumuyla ilgili, ''Bir süre daha sabredecekler. Biz şu anda onlara verdiğimiz sözün planlamalarını yapmaktayız" dedi.

[Fotoğraf: AA]

çalışma ve sosyal güvenlik bakanı mehmet müezzinoğlu, edirne uzunköprü ticaret ve sanayi odası'nın ilçedeki bir otelde düzenlediği toplantıda, bir vatandaşın taşeron çalışanların durumuna ilişkin sorusu üzerine, işçilerin biraz daha sabretmeleri gerektiğini söyledi.

"bir süre daha sabredecekler. biz şu anda onlara verdiğimiz sözün planlamalarını yapmaktayız'' diyen müezzinoğlu, ''ancak önemli olan alın teriyle, namusunuzla emeğinizin karşılığını alabileceğiniz bir işinizin var olmasıdır. şu anda o hizmet alınıyor, o hizmetin karşılığında alın terinizin karşılığı ödeniyor. devlet güvencesi biraz daha sabır istiyor. inşallah türkiye o sıkıntılı süreçleri de önümüzdeki günlerde azalttığında o sözümüzü de tutacak sizleri de devletimizin veya en büyük güvence millettir, milletin güvencesine devam edeceğiz" diye konuştu.

emekliye promosyon var mı?

bir gazetecinin, "yeni yılda emekliye promosyon müjdesi olacak mı?" sorusuna ise bakan müezzinoğlu, "emeklilerin baştacı olduğunu, o müjdeyi başbakan binali yıldırım'ın şekillendireceğini" söyledi.

asgari ücret

müezzinoğlu, keşan'da sivil toplum kuruluşu temsilcileri, iş adamları ve köy muhtarlarının katılımıyla bir otelde düzenlenen toplantıda ise, asgari ücret komisyonu’nun önümüzdeki günlerde son toplantısını yapacağını ifade etti.

komisyon çalışmalarının en geç perşembe günü bitirileceğini ve asgari ücreti açıklayacaklarını aktaran müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"bugün için asgari ücret bin 300 lira. önümüzdeki üç gün sonra ne olacak onu ben de henüz bilmiyorum. işverenle ve işçi temsilcilerimizle konuşuyoruz. burada bir tarafın kısa süreli mutlu olması ve geçici mutluluklar yerine iki tarafın da birlikte az da olsa mutlu olduğu ama kalıcı ve sürdürülebilir yarınları planlamak istiyoruz.

istiyoruz ki işçimizin standardı yükselsin, istiyoruz ki işverenimizin de dünyayla rekabeti kaybolmasın. işveren rekabeti kaybettiği an bırakın bin 300’ü, kapanan iş yerleri, işsiz kalan çalışanlarımızla karşı karşıya kalırız. bin 300 lira yeterli değil. daha iyi olması gerekir. daha iyi nasıl yapacağız? ekonomiyi büyüterek, dünyayla rekabette daha güçlü olarak ve büyüyen ekonomide, çoğalan yatırımlarda daha çok istihdam alanları üreterek inşallah bunu daha iyi noktalara taşıyacağız."

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;