Türkiye

Muğla Cezaevi'nde işkence ve tecavüz iddiası

Muğla E Tipi Kapalı Cezaevi Sübyan Koğuşu'nda kalan 12 -15 yaşlarındaki 4 çocuğa, yaşça daha büyük çocuklar tarafından işkence ve tecavüz edildiği iddialarıyla ilgili savcılık soruşturma başlattı.

Konular: Türkiye
CHP Muğla Milletvekili ve TBMM Cezaevleri İnceleme Komisyonu üyesi Nurettin Demir, basın açıklaması yaptı. [Fotoğraf: DHA]

chp muğla milletvekili ve tbmm cezaevleri inceleme komisyonu üyesi nurettin demir, "yapılan bir insanlık suçudur. çocuklara cinsel tacizde bulunulmuş. vücutlarında sigara söndürülmüş. doktor raporlarıyla her şey ortada" dedi.

marmaris imam hatip ortaokulu öğrencisi m.u. ve üç arkadaşı, hırsızlık olayına karıştıkları gerekçesiyle tutuklanarak muğla e tipi kapalı cezaevi'ne konuldu.

aynı koğuşta kalan 17 yaşındaki çocukların, dört küçük çocuğa 53 gün boyunca işkence ve tecavüz ettiği, çocukların vücutlarında sigara söndürüldüğü ve ayaklarına gazete bağlanıp yakıldığı iddia ediliyor.

‘anlatılanlar kan donduracak cinsten’

chp muğla milletvekili nurettin demir, “sübyan koğuşu'nda iki aya yakın zamanda hemen hemen her gün işkence, taciz ve hatta ırza geçmeler yaşanmış. anlatılanlar kan donduracak cinsten. tarafıma aktarılan işkence yöntemleri, daha önce pozantı'da karşılaştığımız birçok vaka burada da var" dedi. 

demir, 17 yaşındaki tutuklu ve hükümlü üç büyük çocuğun, küçükleri sopalarla döverek taciz ettiklerini söyledi:

"bu yapılanlar gardiyanlara anlatıldığında ya hamam denen karanlık soğuk odaya, ya da tuvalet olarak da kullanılan, bir deliği olan karanlık bir hücreye atıyorlarmış. günlerce orada hücrede tutuyorlarmış. yemekler, hücredeki mazgallardan, yarısı kesilmiş plastik su şişesi içinde veriliyormuş. tuvaletlerini, hücre gibi yerlerdeki o tek deliğe yapıyorlarmış.

sübyan koğuşundaki büyük çocuklar, küçük çocukları özellikle geceleri uyurken yanlarına yatıp bacaklarını, vücutlarını okşuyorlarmış. cinsel organlarına diğer küçük çocukların dokunması için zorluyorlarmış." 

savcılık soruşturma başlattı

cezaevinden çocuğunu almaya giden baba h.u., vücudundaki izleri görünce hemen hastaneye götürdü. marmaris devlet hastanesi hekimleri, m.u.'nun cinsel istismar ve işkenceye maruz kaldığına dair rapor yazarak durumu polise bildirdi. marmaris cumhuriyet savcılığı konuyla ilgili soruşturma başlattı.

soruşturma dosyasının gönderildiği muğla cumhuriyet savcılığı, çocuğu muğla adli tıp kurumu'na sevk etti. adli tıp raporu da 'gizli' ibaresiyle savcılığa gönderildi.

‘uykusunda ‘yapmayın’ diye bağırıyor’

çocuğun babası h.u., gardiyan ve cezaevi yetkililerinin savcılıkta kendilerinden ‘çocuk düştü’ demesini istediklerini söyledi.

cezaevi yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunduğunu söyleyen baba, “oğlum her gece çığlıklar içerisinde uyanıyor. 'yapmayın, yapmayın!' diye uykusunda bağırıyor. bu işin sonunu bırakmayacağım. adalet istiyorum" diye konuştu.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;