Türkiye

Muğla plajlarından engeller kalkıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği "Engelsiz Plaj" projesi kapsamında SARÇED sahili ve Dalaman Sarsala plajlarından engeller kalktı. Engelliler ve aileleri; yürüyüş platformları, özel şezlonglar, özel soyunma kabinleri bulunan tesisleri ücretsiz kullanabilecek.

Konular: Türkiye

muğla büyükşehir belediyesi'nin "engelsiz plaj" projesi kapsamında kentteki plajlardan engeller bir bir kaldırılıyor. 

ula'daki akyaka sahilinin ardından milas ören, datça hastane önü ve bodrum kumbahçe plajlarında da fiziksel engelli bireylerin denizle buluşmasını sağlayacaklar düzenlemeler yapıldı. özel şezlonglar, soyunma kabinleri ve yürüyüş platformları bulunan sahiller engelliler ve ailelerin ücretsiz olarak kullanımına açıldı. 

projenin koordinatörlüğünü yürüten büyükşehir belediyesi sağlık ve sosyal hizmetler dairesi başkanı hacı koç, 'engelsiz plaj projesi' ile ilgili kısa sürede çok sayıda olumlu geri dönüş ve teşekkür aldıklarını söyledi.

"amacımız sosyal yaşama daha kolay adapte olmalarını sağlamak"

koç, "engelli vatandaşlarımızın da diğer vatandaşlarımız gibi denize girebilmelerini sağlamak için uygulamaya başladığımız bu proje ile kısa sürede oldukça yol aldık. muğla genelinde projemize uygun sahillerimizde engelsiz plaj çalışmalarımıza devam edeceğiz. büyükşehir belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak ve sosyal yaşama daha kolay adapte olmalarını sağlamak için özveriyle çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz" dedi.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;