Kobani

Muhalif komutandan Kobani açıklaması

Suriyeli muhalif gruplardan Fecru'l Hurriyye Tugayları Komutanı Nizar Hatib, 400'den fazla askerlerinin Kobani'de IŞİD'e karşı savaştığını söyledi.

Haberin Öne Çıkanları

Suriyeli muhalif gruplardan Fecru'l Hurriyye Tugayları Komutanı Nizar Hatib, 400'den fazla askerlerinin Kobani'de IŞİD'e karşı savaştığını söyledi.

Sırtlarında çantaları olan değişik yaşlardaki ÖSO mensupları sınırdan geçerek Suriye tarafına gitti. [Fotoğraf-DHA]

hatib, istanbul'da düzenlediği basın toplantısında, suriye'nin diğer kentlerinde savaştıkları gibi kobani'de de (aynul arab) işid'e karşı mücadele verdiklerini söyledi. hatib, "esed rejimi, dışarıdan gelen militanlardan destek aldı. bu nedenle peşmergenin savaşmak için gelmesi doğal. ayrım yapmadan ülkenin her kentini savunuyoruz" dedi.

özgür suriye ordusu (öso) komutanlarından abdulcebbar akidi'nin, kobani'ye asker gönderme kararına tepki gösteren hatib, "esed rejimi, halep'i kuşatmak için muhalif gruplara baskı yapıyor. bu nedenle kentin, muhalif askerlerin güçlü sayısına rağmen daha çok savaşçıya ihtiyacı var" diye konuştu.

fecru'l hurriyye tugayları askerlerinin, işid'in saldırılarından önce de kobani'de bulunduğunu dile getiren hatib, işid saldırılarından sonra bölgedeki asker sayısını 200'den 400'e çıkardıklarını aktardı.

işid'e karşı savaşan öso ile halk savunma birlikleri'nin (ypg), kentin üçte ikisinin kontrolünü elinde tuttuğunu anlatan hatib, "hafif silahlara sahip olmalarına rağmen komşu ülkelerden destek gelinceye kadar direndiler. işid, irak'tan gelen çok sayıda militanına rağmen başarısız oldu" ifadesini kullandı.

suriye devriminin, esed rejimiyle savaşmak için silaha başvurduğunu, ancak ortaya çıkan terör örgütlerine karşı da cephe aldığını vurgulayan hatib şunları kaydetti:

"hava saldırılarıyla terörün bitirilemeyeceğini dost ülkelerin bilmesi gerekir. bu nedenle öso'nun karadan saldırılarına destek sağlanmalı ve başarılı olabilmesi için ağır silahlar kazandırılmalı. öso'ya silah yardımı gecikirse savaş devam eder."

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;