Suriye'de iç savaş

Muhalifler Halep'te ilerliyor

Suriyeli muhalifler, Halep'e yönelik operasyon kapsamında rejimin askeri üs olarak kullandığı Bilimsel Araştırma Merkezi'ni ele geçirdi.

Konular: Suriye, Ortadoğu
Muhalifler Halep'te Esed rejimine karşı başlattığı operasyonlarda ilerleme kaydediyor. [Fotoğraf-AA]

halep’e kapsamlı operasyon başlatan suriyeli muhalif gruplar, kentin batısında bulunan stratejik öneme sahip ve esed rejiminin silah onarımı, üretimi ve depolaması için kullandığı bilimsel araştırma merkezi'ni ele geçirdiğini duyurdu.

al jazeera muhabirinin aktardığı bilgiye göre, ‘halep fethi’ adı verilen operasyon odasına bağlı silahlı grupların bölgeye düzenlediği yoğun bombardımanın ardından merkez ele geçirildi.

bilimsel araştırma merkezi, yeni halep ile halep’in batısını tutan ilk askeri savunma hattı üzerinde yer alıyor. muhaliflerin merkezi ele geçirmesiyle rejimin halep’te ilk savunma hattını düşürmüş oldu.

halep operasyonları

‘halep fethi’ operasyonuna katılan muhalif grupların haricinde, ensar eş şeria (şeriatın yardımcıları) adlı başka bir ortak operasyon odası da aynı amaçla halep'e saldırıyor. 

bu grupta nusra cephesi, ahraru şam, ensar din, fevc evvel, liva sultan murad, ensar hilafe, ebu amara gibi muhalif gruplardan oluşan 4500 savaşçı var. ortak operasyon odası adına açıklama yapan ebu ibrahim selame, saldırının amacını 'halep’te katledilen suriyeli sivillerin intikamını almak' ve 'esed rejimini halep'ten tamamen çıkarmak' olarak açıklamıştı.

perşembe akşamı başlayan saldırılarda ilk hedef olarak rejimin kontrolünde bulunan askeri mevziler, orta ve uzun menzilli silahlarla vuruldu. zehra bölgesinde bulunan topçu okulu vurulan ilk hedefler arasındaydı. muhalifler saldırılar sonucunda 10 rejim askerinin öldürüldüğünü ve 30'dan fazlasının da yaralandığını söylemişti.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;