IŞİD

'Muhalifler kritik kasabayı geri aldı'

Suriyeli muhalifler, Halep'in kuzeyinde Azez, Carablus Mari hattındaki stratejik öneme sahip Çobanbey (El Rai) kasabasının kontrolünü IŞİD'den geri aldı.

[Fotoğraf: Twitter/arabthomness]

suriye insan hakları gözlemevi, işid’in rai kasabasının kuzeydoğusunu kaybettiğini duyurdu. londra merkezli gözlemevi, “muhalif gruplar ve islamcılar, rai’nin kuzeydoğusunun kontrolünü ele geçirdi. burası türkiye’ye ana geçiş noktası” ifadesini kullandı. anadolu ajansı ise yerel kaynaklara dayandırdığı haberinde sultan murat, mutasim ve diğer muhalif grupların birlikte harekete geçip, kasabayı aldığını belirtti.  

abd öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının muhaliflere havadan destek verdiğini kaydeden kaynaklar, operasyona sultan murat ve mutasim tugayı'nın yanı sıra feylak eş-şam ve ahraru'ş şam'ın da katıldığını vurguladı.

muhalif birlikler daha önceki operasyonlarda, halep'in kuzeyinde azez, carablus marri hattında oluşturulması ön görülen güvenli bölgede tel batal, ahmediye, kemaliye, tel şair, kasacık, dudyan, marğel, hazel, yan yaban köyü ile şahin çiftliklerini terör örgütü işid'den geri almıştı.  

rai kasabası, çobanbey sınır kapısının suriye tarafında bulunuyor.

türkiye tarafındaki elbeyli, türk güvenlik güçlerinin sınırı geçmeye çalışan çok sayıda işid’liyi yakaladığı bir nokta.

türkiye sınırındaki işid bölgesi için yeni formül

abd ve türkiye, suriye’nin kuzeyindeki bölgeyi işid’den temizlemek için yeni bir formül üzerinde çalışıyor. bölgedeki türkmen ve kürt kaynaklara göre, türkiye pyd liderliğindeki güçlerin güneyde fırat’ın batısına geçmesine izin verecek, bunun karşılığında türkiye sınırında özgür suriye ordusu desteklenecek.

kaynak: al jazeera ve afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;