Suriye'de iç savaş

'Muhaliflerin füzesi hastaneyi vurdu'

Suriye Resmi Haber Ajansı SANA, muhalifler tarafından fırlatıldığını iddia ettiği bir füzenin Halep'teki rejimin kontrolündeki bölgede bulunan bir hastaneye isabet ettiğini duyurdu. SANA'ya göre 3 kadın öldü, 17 kişi yaralandı.

Halep’te son iki haftada yeniden hız kazanan şiddet olaylarında en az 250 kişi öldü. [Fotoğraf: AFP]

rejimin kontrolündeki dubeyt hastanesi’ne yönelik bombardıman, suriye insan hakları gözlemevi tarafından da teyit edildi.

gözlemevi muhaliflerin fırlattığı füzelerin halep'te rejim kontrolündeki başka bölgeleri de vurmasıyla toplam 19 kişinin öldüğünü duyurdu.

muhaliflerin hastaneyi vurmasının ardından rejim güçleri de, iki haftadan bu yana ağır bombardıman altında tuttuğu halep’in muhaliflerin denetimindeki bölgeleri hedef aldı.

sukkeri, firdevs, hullök ve şaar bölgelerini hem havadan hem top ateşiyle vuruldu.  tahribat gücü yüksek karadan karaya füzelerinin de kullanıldığı bombardımanda en az bir çocuk öldü. çok sayıda kişi de yaralandı.

halep’te son iki haftada yeniden hız kazanan şiddet olaylarında en az 250 kişi öldü.

halep ateşkesin kapsamı dışında

suriye'de siyasi çözüme şans tanımak için rusya ile abd ‘şiddeti durdurma’ konusunda bir anlaşmaya varmıştı. 27 şubat’ta yürürlüğe giren anlaşmanın ilk gününden itibaren ihlallere maruz kalmasına rağmen çatışmalar ve bombardıman yüzde 80-90 oranında düşmüştü. ancak cenevre’deki siyasi çözüm çabalarında istenilen ilerleme sağlanmaması ve muhaliflerin müzakerelere katılımını askıya almasıyla şiddet halep'te yeniden ivme kazandı.

geçtiğimiz hafta rusya ve abd, şam ve lazkiye kırsalında şiddeti durdurma anlaşmasının uzatılması konusunda anlaşmıştı. ancak bu anlaşma halep kentini kapsamadı.

kaynak: al jazeera, sana

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;